Högerhanden opererad


Som ni säkert redan vet har jag haft problem med karpaltunnelsyndrom ett tag. Det började ordentligt när jag vänta andra barnet. I början var det framför allt tummarna som gjorde ont men gick tillslut gick det även ut i fingrarna. Jag gjorde flera besök hos sjukgymnast där jag fick övningar samt skena att ha vid behov. Det var plågsamma månader men efter dottern föddes var smärtan borta. Efter tre månader kom smärtan tillbaka igen och jag fick kontakta sjukgymnasten igen. Sjukgymnasten tyckte att det var dags att skicka vidare mig till en ortoped för en operation eller kortisonspruta. Jag hoppades på att få operation då jag kände att detta går inte att leva med mycket längre.

En vecka senare fick jag bekräftelse på att min remiss var skickad till vrinnevisjukhuset men att de hade långa köer. 3-4 månader senare, då vi är framme i april blev min remiss skickad till Capio ortopedi i Motala. När Capio tog över min remiss tog det ca 2 månader till jag fick en operationstid. 

Den 10 juni var det äntligen dags för en läkarundersökning och eventuellt operation. 

Operationsdagen
Påvägen till Motala var jag väldigt nervös. Jag var orolig för att de kanske skulle neka mig en operation men även över hur operationen skulle gå. Som tur var behövde jag inte sitta länge och vänta. Jag satt knappt 5 minuter innan de ropade upp mig för en undersökning. Själva undersökningen gick väldigt fort och läkaren konstatera fort att jag behövde opereras. När det blev dags för operation fick jag först bedövning i området som skulle opereras. 

Därefter var det bara att gå in i nästa sal och lägga sig på en brits för operationen. De började med att tvätta handen ordentligt och ströp sedan blodet till handen. Sedan började dem operera och visst märkte jag att de gjorde något då det hördes ett obehagligt skrapande ljud. Under hela operationen hade jag en sköterska som hela tiden pratade med mig. Operationen var över snabbt nu var det bara att åka hem och repa sig inför nästa operation.

Efter operationen var handen svullen och kändes konstig efter bedövningen men för övrigt var handen bättre. Jag får inte lyfta tungt på ett par veckor så barnen kommer sambon ta hand om en tid framöver.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0