När lillasyster kom till världen

Det var en helt vanlig söndag, den 12 september 1 dag efter BF. Hela familjen var egentligen bjudna på födelsedagskalas, men då bebisen kunde komma när som ville vi inte åka iväg någon längre sträcka. Så dottern var iväg på kalas med farmor och vi andra var hemma. 

Jag plockade och passa på och vila medan dottern var iväg. Det var välbehövligt för när dottern kom hem blev det fullfart och matbestyr. Jag hade nyligen börjat med maten då jag börja känna smärtsamma värkar så jag sätta mig ner. Maten blev klar men värkarna fortsatte att komma men inte så täta. Men då inget vatten gått funderade jag på om det ändå inte var förvärkar. Jag fick i mig maten och värkarna höll sig lugna men när jag nattat dottern kände jag att det var dags att klocka värkarna. Strax före 9 började jag klocka och då var det ca 6-7 minuter mellan värkarna, men kom tätare och tätare. Jag ringde förlossningen och förklarade läget och det var bara att komma dit när vi fixat barnvakt till dottern. 

Så upp med en yrvaken unge och iväg till svärmor med dottern. Vägen till svärmor och sjukhuset kom värkarna tätare och tätare. Men det var bara att andas igenom dem och hoppas att vi snart var framme. Lagom när jag stiger ur bilen vid sjukhuset kommer ännu en värk jag fick andas igenom. 

När vi kommer in på förlossningen blir vi visade till ett rum för undersökning. De kopplar på alla sladdar och ser att allt ser bra ut och frågar om jag har några värkar. Jag får ligga på undersökning en stund och får andas igenom flera jobbiga värkar. De ser att jag har ont och snart undersöks jag och de konstaterar att jag är öppen 5-6 cm. Med andra ord är jag kvalificerad till att stanna kvar och byta till en förlossningssal. Även att jag hade väldigt ont kändes det skönt att det äntligen var dags för bebisen att komma till världen. Men innan jag gick från salen kände jag att värkarna började bli riktigt jobbiga och barnmorskan skulle kalla dit läkaren för att ge epiduralen. 

Barnmorskan frågade om jag ville ha lustgasen tills läkaren kunde ge epiduralen. Jag kände att jag behövde något mot smärtan sa tackade ja. Lustgasen hjälpte mycket när jag andades igenom smärtan. Redan när jag kom in kände jag att jag ville krysta. Men innan det var dags för att börja krysta hann jag få epiduralen. Allt gick väldigt fort och snart kände jag att det var dags att börja krysta och inom kort gick vattnet. Efter att vattnet gick tog jag i för kung och fosterland och snart säger barnmorskorna att vi snart har vårt barn hos oss. När huvudet var ute kändes allt mycket lättare och den här födseln gick både lättare och fortare än förra. Vi hann vara på sjukhuset i 2,5 timme så var andra barnet ute. Helt otroligt att det kan vara sådan skillnad. 


Vi blev lämnade en liten stund efter förlossningen och fick det efterlängtade fikat. Jag hade dessvärre ingen större matlust men åt en del i alla fall däremot drack jag en del.
Snart var det dags för vägning och mätning för det lilla underverket. Det blev en flicka på 3630 gram och mättes till 51 cm. Vilket innebar att lillasyster var 9 cm längre och 1475 gram större än sin storasyster vid födseln.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0