Graviditet nr 2 v.39


Vecka 39 ❤ bild ifrån 38+3 (v.39)

Kroppen: I vecka 39 är förlossningen nära. Är du däremot förstföderska kan det dröja ett tag till innan du får träffa din bebis. Det är viktigt att du fortsätter att röra på dig så gott du kan och vila. De flesta känner av kraftiga förvärkar. Livmodern fyller nu hela bäckenet och stor del av magen. Den trycker mot bröstkorgen vissa kan tycka att det är väldigt jobbigt att vara gravida. Slemproppen kan lossna men det innebär inte att det är dags för förlossning. 

Bebisen: Barnet är nu 50 cm lång och väger 3,3 kilogram. I vecka 39 rör sig barnets lungor rytmiskt och göra 35-45 andningsrörelser varje minut. Hjärtat och levern laddas upp med näring som kan behövas vid förlossningen. Den kan också komma till användning som reserv innan mjölken kommit igång ordentligt. Fostrets hjärna utvecklas hela tiden och är färdig när barnet är omkring 2 år. 
Nu är det trångt för barnet i magen och det kan vara svårt att känna rörelserna. 

Egna tankar: Med tanke på hur bråttom första barnet hade hoppades jag på att även nästa skulle ha det med. Än så länge har det inte hänt mycket mer än jobbiga förvärkar och går mest och väntar på att det är dags. 

Jag har haft ovanligt lätt att äta den här graviditeten och inte kräkts så mycket. Det har förändrats och det känns som en utmaning att äta varje måltid. Jag märker även hur viktigt det är att äta regelbundet annars kommer maten upp igen. Tror mycket beror på att det är svårt att sitta bekvämt när livmodern tar upp så mycket plats i magen. Förhoppningsvis är det inte långt kvar nu.

Barnet fortsätter att komma åt nerver som går ner i benet/ljumskarna, som skapar ett obehag. Något jag inte kan minnas från förra graviditeten. Men varje graviditet behöver inte vara likadana.

För en vecka sedan var vi inne på förlossningen då jag mått sådär. Jag blev undersökt men ingen förlossning på gång. Däremot en del sammandragningar. Så förhoppningsvis är förlossningen inte långt borta. 
Anonym
2021-09-05 @ 17:11:29

Vilken underbar bild🥰
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0