Saga 2 månader


Idag är denna lilla tjejen 2 månader. Ja, tänka sig att det redan gått 2 månader sedan hon föddes. För två månader sedan var livet annorlunda då hade vi bara ett barn och lägga fokus på (även om det var lite jobbigt i slutet). Det har varit en omställning för hela famljen med en till i familjen men vi börjar komma in I det. Storasyster har fortfarande sina bebisperioder. Men förhoppningsvis blir de mindre och mindre nör hon anpassat sig till det nya.

Andra månaden har gått upp och ner. Den lilla magen har krånglat en del mer vi har börjat förstå när då det brukar märkas på matintaget, skrik och vill inte ligga själv.
Sovrutinerna om nätterna har blivit mycket bättre oftast är det stora tjejen som vaknar på nätterna (även att jag inte alltid märker det).

Måendet
Redan vid en månad kunde vi se små leenden, men det är först nu hon gör det medvetet.
Förutom att hon ger oss leenden gör hon en massa bebisljud, och hur gulligt är inte det?
Kränkningarna som hon haft ett tag har inte slutat men så länge hon går upp i vikt som hon ska ser bvc det inte som någor problem. 
Den lilla magen bråkar lite så hon får semperdroppar men är tveksam till att det funkar. Men så fort magen lugnat ner sig är hon väldigt lugn och glad igen.
Saga har varit väldigt stark sedan hon föddes men hon fortsätter att sparka och röra armar. Föra in händerna i munnen har hon också kommit på men att ge henne nappen kan fortfarande vara en utmaning. Jag befarar att vi en vacker dag får en napp i huvudet som hon skjuter ut den.


Längd och vikt
Vid födseln vägde hon 3630 gram var 51 cm lång. Vid sista besöket vägde hon 4750 gram och var 58,5 cm lång. Vilket innebär att hon vuxit 7,5 cm och gått upp 1120 gram. Hon följer fint sin kurva och jag blir chockad vid varje besök hur duktigt hon växer. De minsta kläderna har rensats ut och hon har fått en del kläder i 62. 

Sömn
Oftast somnar hon efter sista måltiden som är mellan tio och tolv. Därefter sover hon hela natten och vaknar mellan fem och sex. Både med Nora och saga har jag varit emot att de att de ska sova i våran säng från början. Enda gången hon sover hos oss är nät magen krånglar men inte i vår säng. Vi tycker de mår bäst av att sova själva i sin egen säng. 
Än så länge sover hon inte regelbundet utan det beror lite på när hon äter och vad vi gör under dagen. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0