En annorlunda resa

I mitten av januari började en annorlunda resa med ett positivt graviditetstest. Jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg det positiva testet då jag fått flera negativa tidigare. Kort efter beskedet fick jag bruna flytningar och blev orolig och ringde sjukvården. Jag fick komma in på tidigt ultraljud efter några dagar och oron höll i sig att något kunde vara fel med den lilla där inne.
 
Efter helgen var det äntligen dags för det tidiga ultraljudet. Medan jag satt i väntrummet snurrade alla möjliga tankar i huvudet. Var det missfall eller vad är det som händer? När jag kom in i undersökningsrummet förklarade jag läget och jag blev undersökt med ultraljud. 
Personen undersökte mig en bra stund och säger sedan att hon inte kan se något hjärta som slår och att det kan vara missfall pågång. Vilket självklart oroar mig. Jag fick information om nästa steg och blev inbokad på ett nytt besök för en extra koll så det verkligen var ett missfall. 
 
Det var en lång och jobbig väntan på nästa läkarbesök. När dagen för läkarbesöket äntligen var här kändes det skönt att äntligen få besked om vad som händer. Jag var lika nervös inför det här besöket som det tidigare och visste inte vad jag hade att förvänta mig. Jag blev undersökt ännu en gång med ultraljud och för att vara säkra på resultatet var de två stycken som kollade på skärmen. Till min stora förvåning kunde vi nu alla se ett tickande hjärta på skärmen. Det var en så konstig känsla. Ena stunden får man höra att det antagligen är missfall och nästa stund ser man ett hjärta. När jag åkte därifrån var det en lättnad att veta att jag var gravid men det har varit en sådan konstig resa. 
 
Anledningen till att de inte kunde se hjärtat sist var för att jag inte var i den veckan när man borde kunna se hjärtat. När jag var på förra undersökningen var jag alltså i vecka 5 istället för vecka 6 som de först trodde. Det svåra har varit att veta vilken vecka jag var i men efter ultraljudet konsaterades det att Beräknad förlossning är i mitten av september.
 
Allt som hänt har varit en himla bergodalbana och det har varit så konstigt och smälta allt. Tiden har gått otroligt fort den här graviditeten och jag är nu inne i vecka 28 och förlossningen börjar närma sig. Känns lite skrämmande men ska bli spännande och träffa den lilla där inne.

RSS 2.0