BM besök

Idag var jag hos barnmorskan igen för att kolla så allt var bra med bebisen. Barnmorskan började med att ta blodprov för att kolla järnvärdet, blodsockret och så jag inte bildat antikroppar mot bebisen (då vi har olika blodgrupper). Allt såg bra ut. 

Jag har en annan blodgrupp än bebisen som heter RHD-negativ. Om bebisens blod kommer in i mig kan det bildas antikroppar och förstöra barnets röda blodkroppar. Som i sin tur kan leda till blodbrist hos bebisen. För att motverka detta tar jag ett vaccin som heter anti-D efter vecka 28 och efter födseln eller tidigare om något uppstår.

Trots att jag aldrig vänjer mig vid sprutor gick det bra att ta sprutan även den här gången. Fick ta sprutan även med första barnet. 

SF-måttet hade också ökat från 25 - 26/27 cm sedan förra besöket. Vilket var en stor lättnad då de håller lite extra koll eftersom att första barnet föddes mindre. Barnmorskan var inte det minsta orolig för att bebisen kommer födas liten. Men iom att första barnet var litet vid födseln måste jag på tillväxtultraljud. Tycker det är bra att de håller lite extra koll, dessutom får jag se den lilla en gång till. Den här gången kan även sambon följa med (som inte varit med på något ultraljud). Ska bli spännande och höra vad de har och säga om hur stor/liten bebisen kommer vara vid födseln.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0