Saga 3 månader


Idag blir Saga tre månader, hurra!

Hon växer och utvecklas vår lilla goding. Tiden springer iväg och tre månader har gått så fort. Jag vänjer mig mer och mer med att vara två barnsmamma även att det ibland kan kännas som att jag skulle vilja klona mig. 

Mående och utveckling
Ja ni vad har hänt på en månad? Fingrarna ska ständigt vara i munnen och tummen åker oftare in i munnen. Huvudet ska gärna vridas bakåt för att hon ska vara nöjd. Hon är mer vaken och är nöjd nör det händer saker omkring henne som hon kan ha koll på. Kan inte minnas att stora dottern var så här stark i nacken. Saga är fruktansvärt stark. Det händer även att hon vänder från mage till rygg vilket hände strax innan hon blev två månader.

Oftast är hon på bra humör och ligger och pratar i babygymmet. Ofta bjuder hon på ett leende som man kan dö av. 

Magen kan fortfarande vara lite jobbig när det är dags för en bajsblöja. Men hoppas att det lägger sig när det blir mer regelbundet. Jag kör med sempers magdroppar men är osäker på hur nyllet nytta den gör.
Vikt och längd
Vi har inte varit på 3-månaders kontroll ännu, men har en tid bokad nästa vecka. Men skulle gissa på att hon minst är 62 cm och väger cirka 5kg. Så återkommer mer med en uppdatering. Men det börjar kännas vid amning och när man bär henne att hon börjar bli tung. Speciellt när man hade en liten bebis sist.

Sömn
Hon sover fortfarande bra och är vaken mer på dagarna. Nätterna sover hon cirka 6-7 timmar om jag ger sista målet mellan 22-00. Vilket är underbart att få flera timmar sammanhängande sömn. Hon somnar lättast om man släcker ner och har det mörkt i rummet. Sedan vi tog bort babynestet (som inte gick ha kvar av olika anledningar) kan vi hitta henne åt alla möjliga håll i spjälsängen. Det är svårt att inte le och undra hur hon lyckas vrida sig åt alla möjliga håll.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0