Vinteröga av Caroline Hedberg


En kylig vinterdag i Överkalix 1993, vaknar Vinteröga Nieminen upp från en otäck dröm. Vinteröga är flickan som kan se de döda och med hjälp av hennes förmågor börjar drömmar och syner ta fart. Hon beger sig till turiststigen påväg till sin gudfar, Jens Pettersson. Vid sjön ser hon några män som dumpar något svart i vattnet. När Vinteröga återvänder med Jens ser de en man slänga en slänga en sopsäck i skogen och de hör någon ropa Marco. Självklart kan de inte låta bli att öppna sopsäcken och får se ett skändat ansikte. 
Snart upptäcker vinteröga att mordet är kopplat till hennes dröm. Samtidigt kommer Jens underfull med att allt inte står rätt till på hans företag. Kan han lita på sina anställda? Genast blir Jens och vinteröga misstänkta för brottet som begåtts. För vem tror på en flicka med förmågor?
Vinteröga börjar minnas gamla minnen och börjar inse att allt inte står rätt till med hennes familj. Har hennes föräldrar hittat på saker som inte stämmer med hennes upplevelser?

Vinteröga är första delen om vinteröga. En roman om ett udda barn med förmågor utöver det vanliga.

Kommentar: En udda och mycket spännande bokserie om den lilla flickan vinteröga som har förmågan att se saker ingen annan ser. Jag som själv tycker om böcker med lite övernaturliga inslag älskar verkligen blandningen av deckar inslag samtidigt som det är mycket mystiskt. En perfekt kombination. 

Mer info:
Titel: Vinteröga
Författare: Caroline Hedberg
Sidor: 369 sidor
Förlag: Caroline Hedberg
Utgivningsår: 2018

Fortsättningen om vinteröga kan ni läsa i midvinterspår.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0