Min graviditet nr2: v.35

Vecka 35 ❤ bild från 34+5 (vecka 35)

I söndags gick jag in i vecka 35. Den nya veckan startade med smärta både här och där. Men lite värme och smärtlindring gjorde att smärtan lugnande ner sig.

87% avklarat och 36 dagar kvar till BF.

Bebisen: fostret är ca 44 cm lång och väger 2,3 kg och i slutet av veckan 2,5 kg. Barnet kommer nu lägga på sig mer underhudsfett och träna på de färdigheter den kommer behöva utanför livmodern. Det görs genom att fostret sväljer och kissar fostervatten, även sugreflexen är viktig att öva på. Vid den här tiden ligger de flesta med huvudet neråt. De som inte gör det erbjuds att vändas.

Kroppen: Vid den här tiden ökar du mer i vikt och av de går ca 300 gram till bebisen. I slutet av graviditeten är barnmorskebesöken tätare och brukar vara 2-3 veckor emellan. Det kan vara svårt att hitta en bekväma sovställningar. Att vakna fler gånger om nätterna är inte heller något ovanligt då kroppen ställer in sig på hur det kan bli med en bebis. Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanställning över hur graviditeten varit och om det finns några önskemål inför förlossningen.

Hur mår jag förövrigt?
Under den senaste veckan har jag haft mer ont i kroppen och jag börjar känna mig stor och osmidig. Vilket gör att det är jobbigare att göra saker med dottern. Att bara gå till lekparken är en utmaning dels för täta toabesök men även för att det blir en del lyft. Tycker synd om dottern men samtidigt måste jag inse mina begränsningar. Nu väntar vi med spänning på att den lilla ska ut. Eller är nog mest jag som känner att det är lite jobbigt nu mit slutet. Men räknar nästan med att det blir innan det beräknade förlossningsdatumet. 

Barnmorskebesök: I onsdags var det dags för återbesök hos barnmorskan. Jag har varit lite nervös för att den lilla ska sluta följa växtkurvan. Även den här gången såg allt fint ut och SF-måttet hade vuxit 3 cm sedan förra besöket. Så om inget drastiskt händer så blir det en normal stor bebis. 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0