Graviditet nr 2 v.36

Vecka 36 är här ❤ bild från 35+6 (v.36)

90% avklarat och 28 dagar kvar till BF. Det börjar märkas att förlossningen inte är långt borta. 

Bebisen: De flesta bebisarna har lagt sig till rätta i bäckenet och väntar på att få komma ut. I och med att det har blivit mer trångt i livmodern så har rörelserna blivit mer tryckande och glidande. Hjärnan och immunförsvaret är vid det här laget så pass utvecklat det kan vara i livmodern. Fostret är nu ca 47 cm lång och väger 2800 gram. 

Kroppen: Magen mäter nu 32-36 cm. Vid den här tiden står magen som högst, men sjunker i takt med att barnet lägger sig till rätta I bäckenet. När barnet lagt sig till rätta blir det lättare för mamman att äta, men det blir istället tätare toabesök. Nu är barnmorskebesöken tätare. Om barnet inte skulle ligga med huvudet neråt kommer du erbjudas ett vändningsförsök.

Egna tankar: Jag har fortfarande lite svårt att veta hur mycket kroppen orkar med. I takt med att magen växer blir det svårare att orka med saker som jag tidigare klarade av. Igår var tanken att jag skulle kolla in utbudet på busfröt men är glad att jag inte gjorde det. Istället gick vi till hemma kväll, vilket räckte gott och väl för att rygg, mage och ben skulle göra ont resten av dagen. Det märks även att livmodern står som högst då jag fått upp maten (något jag inte haft problem med på ett tag).
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0