Graviditet nr 2 v.38


Vecka 38 är här. Bild från 37+3

93,9% avklarat och 17 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Det är normalt att känna oro inför förlossningen. Många känner sig trötta på att vara gravida och vill träffa bebisen i magen. När barnet har sjunkit ner i bäckenet är det vanligt att du kan känna stickningar eller ilningar. 
De flesta känner av förvärkar som hjälper kroppen att förbereda sig inför förlossningen.
Livmodertappen har i veckan 38 börjat mjukna för att underlätta förlossningen. Slemproppen kan lossna men det innebär inte att det är dags för förlossning. Om slemproppen lossnar tidigt kan den återbildas.
Nu när förlossningen är nära kan det vara bra att kolla över så bb-väskan har allt du kan behöva när det är dags.

Bebisen: Nu räknas barnet som fullt utvecklad och kan födas när som. Barnet är ca 50 cm långt och väger omkring 3 kg. De flesta barnen ligger nu med huvudet neråt. Barnet fortsätter att lägga på sig extra fett inför förlossningen och även öva på att andas.

Egna tankar: Den senaste tiden har jag haft en del förvärkar och börjar känna mig ganska trött på att vara gravid. Har även haft en del ilningar i benen när bebisen kommer åt en nerv. När det väl sätter igång blir det att jag kommer av mig med det jag gör. 

Barnmorskan: Igår var jag hos barnmorskan som konstatera att sf-måttet vuxit samt att bebisen nu är fixerad. Fixeringen kan vara orsaken till att jag har en del förvärkar.


RSS 2.0