Folk med ångest av Fredrik Backman

 
Titel: Folk med ångest
Författare: Fredrik Backman
Antal sidor: 346
Utgiven: 2020
 
Jag hittade "folk med ångest" av en ren slump när jag kikade runt efter nya böcker att läsa. Jag klickade in och läste om den en klockren och intessant handling. Jag har tidigare läst böcker av Backman och tyckte varför inte ge boken en chans då flera av hans tidigare böcker varit bra.
 
Som läsare kastas vi till dagen före nyårsafton och det är lägenhetsvisning i en liten stad. På lägenhetsvisningen hittar vi flera personer som det brukara vara. Samtidigt på en annan plats möter vi en desperat förälder som försöker lösa sina problem genom att råna en bank, för att få råd med sin hyra. Betalas den inte riskerar den att förlora sina barn. Tyvärr går inte rånet som föräldern tänkt sig då banken inte har några kontanter. Rånaren försvinner då in i ett hus för att fly från polisen. I huset hon hamnade i pågår det en lägenhetsvisning och rånaren tar spekulanterna och mäklaren som gisslan. När polisen stormar huset och fritar gisslan är rånaren spårlöst borta. Vart tog han vägen?

Folk med ångest är en speciell och annorlunda roman. Vi följer både gisslan och poliserna som har varit med om mycket. Allt kopplas samman med en man som en av poliserna såg hoppa när han var liten, och en kvinna som han lyckades rädda från att ta sitt liv. I boken tas det upp många känsliga ämmen som sorg och ensamhet.
 
Jag är tyvärr inget storfan av just den här boken, men den var läsvärd.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0