vård av gallsten del 2

Hej på er!

09.45 är jag tillbaka på sjukhuset för att göra ultraljud. Ultraljudet gick snabbt och lät och de kunde snabbt konstatera att jag gallsten i gallblåsan och gallgången. Stenen i gallgången hade vidgat gallgången 2 mm. Villet innebär att den bör plockas bort snabbt för att inte skapa en inflammation i buksportsköteln.

När ultraljudet var avklarat var jag återtillbaka på akuten. Jag fick snabbt hjälp på akuten och fick åter igen vänta inne på ett väntrum. Enligt sjuksköterskan skulle det gå snabbare idag då jag redan var inskriven i deras system.

Runt 14-tiden hade en läkare, en kirurg och sköterskor varit inne hos mig och berättat jag behövde opereras för att plocka bort gallstenarna. 

När det var bestämt att jag skulle opereras skrevs jag in på avdelning 12. Min operationstid var inte helt spikad därför ville jag hellre åka hem innan operationen.

Men det kändes sådär att gå och lägga sig dagen innan. Jag har aldrig opererats och var väldigt nervös för vad som skulle hända mig. Jag visste att jag skulle bli sövd men inte mycket mer. Det var bara att ladda batterierna så gott jag kunde innan det var dags att åka tillbaka igen.

Fortsättning följer...


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0