ny sjukhusvistelse

Hej på er!

Jag måste ha maximal otur.

Får nog börja med att berätta att jag var på en extrakontroll i måndags. Jag var hos läkaren för att jag hade problem med magen samt ryggen. Men upplevde inte att jag togs på allvar. Läkaren gjorde ingen ordentlig koll på mig utan bara prata med mig och tog blodprover. Blodproverna visade dock att mina infektionsvärden hade stigit. Istället för att ta det på allvar frågade läkaren bara om jag känt av någon förkylning. Då svarade jag nej och läkaren gick inte vidare mer med det. Det ända var att jag ska lämna blodprov nästa vecka för att sedan prata med honom. Det känns tråkigt när läkaren skickar iväg patienten när de ser att något är fel.

I onsdags kväll steg min temperatur till 39 grader. Det gjorde mig orolig för jag måste åka in till akuten för att göra nya undersökningar. Risken fanns att jag skulle behöva läggas in på sjukhuset igen för att det kan vara farligt med hög feber efter en infektion.
Jag ringde sambon, mormor och morfar då någon behövde vara hos dottern. Inom 40 minuter var jag på akuten. 

När jag kom in på akuten tog jag en nummerlapp och satte mig och vänta på min tur. Det gick snabbt och snart fick jag berätta varför jag kommit dit. De började med att ta min temp och ta blodprov. Därefter fick jag vänta i väntrummet på ett ledigt rum. Efter max 5 minuter hade ett rum blivit ledigt. 
Väl inne på undersökningsrummet fick jag vänta ett tag innan läkaren kom. Jag minns inte hur länge men läkaren kom och gjorde ordentliga undersökningar och ställde frågor.
När läkaren hade gått började mina toalettbesök som höll i sig ett tag. Det var ett evigt springande.

Efter någon timme kommer sköterskan inne och säger att jag ska till röntgen. Jag kände sådär inför den, men det var bara att bege sig dit. Tack och lov gick magnetröntgen snabbt och smidigt. Därefter mer väntan.

När svaren kommit från röntgen var det dags för ett avföringsprov, hur nu skulle lyckas med det efter alla mina toabesök. Jag lyckades i alla fall och de fick avföringsprover. 

När jag legat på akuten i 5-6timmar kommer läkaren in och säger att jag kommer läggas in på infektionsavdelningen. Vilket jag var lite inställd på redan när jag kom in. Anledningen till att jag blev kvar var att jag hade fått en infektion i tjocktarmen och mina värden hade ökat. Till en början behandlades jag med två olika mediciner innan de var säkra på vilken bakterie som drabbat mig. Nästa dag fick de reda på vilken bakterie som drabbat mig och jag fick nu enbart medicin i tablettform.

Idag har jag inte ont i magen och värdena börjar sjunka. Magen är mer lugn och om värdena fortsätter att gå åt rätt håll kan det bli hemfärd i morgon. Just nu struntar jag i hur länge jag blir kvar det viktigaste är att jag blir bra. Nu har haft problem länge nu måste det vända så jag blir bra. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0