Barnmorskebesök sista trimestern #5

Igår var jag på återbesök hos barnmorskan och det märks att det inte är många besök kvar då varje besök går snabbare och snabbare. Jag har ett barnmorskebesök för vanlig kontroll och ett extra ultraljud. Om jag hinner gå på båda får vi se då bebisen kan komma när som. Barnmorskan sa sist att det inte är säkert att jag kommer gå på det sista besöket så vi får se vad som händer. Huvudsaken är att tiderna är bokade om de skulle behövas.
 
Jag fick mig en liten chock när jag blev upproppad av en annan barnmorska än den jag brukar ha. Hon berättade att min vanliga barnmorska hade gått och blivit sjuk tidigare under veckan. Det är tredje gången som jag har fått en annan barnmorska vilket jag tycker är lite tråkigt. De andra barnmorskorna har självklart varit bra, dock föredrar jag att ha samma barnmorska under hela graviditeten. Däremot kan jag förstå att de inte kan roför att de är sjuka det är ju mänskligt särskilt om man arbetar med människor.
 
När jag kom in på barnmorskans rum frågade hon hur det hade gått på det extra ultraljudet som gjordes i veckan. Jag svarade henne att SF-måttet såg normalt ut men att bebisen kommer vara lite mindre. Men att barnet ändå fick näring som det skulle. Barnmorskan svarade då "du kanske bara kan få mindre barn" och det är dessutom inget ovanligt och helt normalt. Sedan gick vi vidare till att lyssna på barnets hjärta som lät jättebra, trots att barnet blev lite störd av barnmorskan höll på med magen. Det skrapade rejält i hjärtljudsapparaten när hon höll på med magen och hjärtslagen ökade. Efter att hon hade mätt hjärtslagen gick hon vidare till att kolla SF-måttet, som faktiskt hade ökat från förra gången. 
 
SF-mått: 33 (närmare den högre kurvan sedan förra besöket)
Hjärtslag: 130 slag / minut
Blodtryck: 115/75 (precis samma som förra gången)
Rörlighet/fixerad: Ruckbart ej fixerad
 
Barnmorskan kollade även så att bebisen fortfarande låg med huvudet nedåt, vilket den gjorde även den här gången. Vilket jag även har känt emellan åt. Allt såg med andra ord bra ut förutom att bebisen kommer vara lite mindre. Dock är huvudsaken att barnet är friskt.
RSS 2.0