Rutinultraljud

Äntligen var dagen kommen då det efterlängtade rutinultraljudet skulle göras. Självklart var vi på plats i god tid och fick naturligtvis sitta och vänta en stund på vår tur. Med anledning av att det var en student som utförde ultraljudet jag skulle på, tog saker längre tid än vanligt. Att sitta och vänta i väntrummet under tiden kändes sådär. Jag blev mer nervös av att sitta där och vänta på min tur. I och med att vi fick vänta längre fick det mig att fundera över, tänk om något var fel med den lilla sedan sist?
Efter sisådär 30 minuter efter utsatt tid fick vi äntligen komma in och påbörja vårt rutinultraljud. ÄNTLIGEN tänkte jag. Medan jag la mig på britsen för ultraljudet frågade hen lite allmänt om mitt mående. Då hon var oerfaren hade hen lite svårt att få till bra bilder. 
 
Att se vår lilla skatt på er stor skärm mitt framför oss var något nytt och kändes helt overkligt. Trots att jag hade sett vårt barn tidigare var det en annorlunda känsla. Den lilla där inne var väldigt livlig av sig och ville allt annat än att vara med på bild, med andra ord blev det svårt att få några bra bilder för att se så allt var bra. När studenten hade kämpat ett tag fick hon till alla bilderna hon behövde. Jag kunde äntligen andas ut allt såg jättfint ut. Jag var dessutom i samma vecka som jag tidigare fått reda på så beräknad förlossning kvarstod. Med andra ord 15 oktober. 
 
När vi märkte att hen började bli klar med alla undersökningar passade jag på och fråga om hen kunde se vad det var för kön. Svaret jag fick var: "jag tittade inte, dessutom är tiden ute nu". Kändes mig lite besviken att inte ens bli tillfrågad då jag anser att de kunde fråga i alla fall. Tydligen gör de inte så där jag bor. Eller om det helt enkelt var studenten som "glömde" att fråga. Jag passade då på att fråga om vi kommer få något mer tillfälle, svaret var nej. Efteråt fick jag reda på att man kan få fler chanser beroende på om det behövs göras fler ultraljud. Lite tråkigt att inte få ta reda på könet när man hade väntat på att faktiskt få reda på vad som finns där inne. Självklart spelar det ingen roll vad det är för kön, men är man inställd på att få reda på det så är det klart att man blir besviken.
Att betala för att få reda på könet känns inte aktuellt, så vi hoppas på att det behövs göras fler ultraljud. Men möjligheten finns ändå, vilket är bra. 
 
Det kändes tråkigt att behöva gå ifrån ultraljudet med en besviken min.  Fast o andra sidan vet man det till nästa gång. Hur är det där du bor har du fått möjligheten att få reda på vilket kön du väntar? Har du tagit möjligheten eller valt att vänta till bebisen kommer ut? 
Själv skulle jag gärna få reda på könet då man enklare kan sätta ett namn på den där inne istället för den eller liknande. Dessutom kan det vara enklare när man ska bestämma namn om man vet könet. Vi har tjejnamn klart, dock inte killnamn. Väntar med spänning på vad det blir.
 
 
RSS 2.0