händelserikt 2017

Så har det blivit dags att summera mitt 2017. Det har varit ett händelserikt år.
 
Det började med att jag kände mig helt slut hur mycket jag än sov. I det här skedet kunde jag ännu inte koppla till varför utan trodde jag var sjuk. Vilket senare skulle visa sig ha en helt annan orsak. Det var inte förens jag kräktes och mådde illa som sambon tyckte att jag skulle ta ett graviditetstest. 
 
Jag började med två billigare test som visade positivt. Ja både hade svårt att tro på testet då båda var svaga. Därför köpte vi ett annat test som visar gravid eller icke gravid. Att göra testet kändes läskigt skulle det bli negativt som så många gånger innan? 
Det tog inte långt tid innan vi såg gravid på stickan. Testet visade gravid 3+. Vilken lustig känsla, jag visste inte vad jag skulle känna trots att jag väntat på detta så länge.
 
Genast slog det mig vad ska omgivningen säga om att vi ska ha barn? Det skulle inte dröja länge innan de närmaste skulle få reda på nyheten och jag var så nervös deras reaktioner. 
 
Efter att jag varit inne på ultraljudet och konstaterat att jag var gravid i vecka 15, kunde vi berätta nyheten. Jag har fortfarande svårt att fatta att jag skulle bli mamma. Omgivningen tog det mycket bättre än väntat och såg fram emot att få träffa den lilla. 
 
Största delen av graviditeten var okej förutom besvärlig foglossning, som inte fungerade med mitt arbete. Jag blev sjukskriven tills vår prinsessa föddes. Nora var beräknad den 15 oktober men bestämde sig för att komma 12 dagar tidigare. Det var en liten, envis, stark och finaste varelsen jag någonsin skådat. 
 
När hon genomgick enperiod av gulsot visade hon oss vilken kämpe hon är. Vi är så stolta är henne. Hela tiden får vi bevis på hur duktig hon är. Att ha fått sett hennes leende för första gången var obeskrivligt. Jag ser fram emot ännu ett händelserikt år med min lilla familj. 
 
Att bli mamma var jobbigt till en början då jag inte hade några barnerfarenheter att skryta med. I takt med att jag lärde känna min dotter blev det bättre. Att bli mamma är bland det bästa som hänt mig. 
RSS 2.0