Klara, färdiga, dö! av Lars Forsberg

Lars Forsberg har återigen lyckats med en strålande kriminalkomedi. Klara, färdiga, dö är fortsättningen om Torsten ”T-Rex” Rexelius. Sedan den föregående boken Rör inte mitt mord, har det skett mycket förändringar i T-Rex liv. Han har en stabil relation med Ulla nummer 2 och jobbet flyter på som det ska. Men livet vänder när Torsten blir inblandad i ett rån, och det strular till sig på jobbet. En av hans kollegor blir skjuten och kollegan Lisa försvinner spårlöst.

Klara, färdiga, dö! är Lars Forsbergs andra bok, och även den här boken är en kriminalkomedi. En genere som är inte är allt för enkel att skriva. Men författaren lyckas på ett enastående sett att balansera dessa och gör en klokren bok. Det beror mycket på att det faktiskt är huvudpersonen Torsten som för berättelsen frammåt. Det är huvudpersonen och hans händelser som faktiskt är boken.
 
Torsten Rexelius är en speciell person som man till en viss del kan irritera sig på, samtidigt som man har lite medlidande för honom. De händelser han är med om är ofta roliga, och han har inte riktigt förstått hur andra upplever honom. Men hur kan man observera detta när man har fullt fokus på sina egna problem? Han menar ofta väl men det kommer inte alltid fram då han lyckas formulera sig lite klumpigt och inte alltid tänker sig för.
Han är en omtänksam person men har ofta väldigt mycket otur med händelser.
 
För övrigt har detta varit en klockren bok om Torsten och ser fram emot fler böcker om honom.
RSS 2.0