Rör inte mitt mord! av Lars Forsberg

Årets bokrea är i fullgång och boknörd som jag är, har jag tagit mig en titt på de utvalda tittlarna. Jag läser  deckare till och från och ville fortsätta i samma spår och hittade Rör inte mitt mord! av Lars Forsberg. Det som var lite nytt med den här deckaren är att det här är en kriminalkomedi. Något som jag tidigare inte har läst men ville väldigt gärna ge författaren och boken en chans.
 
Torsten Rexelius är enligt han själv landets bästa mordutredare. Enligt han själv är han bäst på det mesta. Just den här sommaren har inget gått som han vill. Därför blir han extra glad när han stöter på ett lik i hans egen trappuppgång. Äntligen kan han få ett uppdrag att sätta tänderna i - ett spaningsmord.
 
Oturligt nog vaknar mannen i trappuppgången till liv efter att Torsten kallat på förstärkning. Det visade sig vara ett fyllo som fått i sig lite för mycket. Så länge varade hans lycka, och han kände sig totalt bortgjord.
Men inte långt efter incidenten i trappuppgången händer ett riktigt mord. Torsten får äntligen visa fram sin begåvning. Offret hittades på en strand för nakenbadare utan en tråd på kroppen. Genast får T-Rex en massa ideer kring fallet. Men är de verkligen något att gå på?

Personen som hittade kroppen var en kvinna och väldigt attraktiv dessutom. Detta gjorde fallet ännu mer intressant för T-Rex. För att skryta på lite extra om sin talang läcker han uppgifter till media. Inom kort händer ett nytt mord. Mitt uppe i allt upptäcker han även att hans ex fru har ihop det med en konstgallerist. 

Författaren bakom den boken är, Lars Forsberg och är själv polis.

Jag vill varmt rekomendera Rör inte mitt mord!. Boken är både lättläst och rolig. Det är väldigt lätt att dra på smilbanden nör man läser om huvudpersonen. Ser fram emot att läsa fler böcker om T-Rex. Ni som gillar deckare bör verkligen läsa Rör inte mitt mord!.

RSS 2.0