Själarnas bibliotek av Ransom Riggs

Författare: Ransom Riggs.
Längd: 509 sidor.
Bokförlag: Rabén & Sjögren.

Handling
”Tiden håller på att rinna ut. En galning är på jakt efter dem och miss Peregrine befinner sig fortfarande i fara. Jacob Portman och Emma Bloom tvingas genomföra det allra farligaste av räddningsuppdrag. De färdas genom ett landskap märkt av krig, träffar nya vänner och utsätts för större fara än någonsin tidigare. Kommer Jacob att bli sig själv igen? Blir han åter den hjälte som han en gång var?”
 
Första meningen i boken: "Monstret stod en tunglängd bort med ögonen fästa vid våra halsar och den förtorkade hjärnan full av mordiska fantasier." Kan en bok börja mer spännande än den här meningen?
 
Recension
Själarnas bibliotek är ett lysande avslut på böckerna om miss Peregrines besynnerliga barn. Redan från första sidan får man som läsare en stor lust att sluka sida efter sida. Den är så spännande att man som läsare har svårt att sluta läsa för att få reda på hur bokserien slutar. Det jag älskar med dessa böckerna är faktiskt alla bilderna författaren haft med i varje bok, de har gjort boken extra intressant och annorlunda. Sista boken är precis lika spännande som de föregående böckerna i serien. Lite sorgligt att det var slutet på den här serien hade sett fram emot fler spännande äventyr med Jacob och hans vänner. Håller tummarna för att det kommer en fortsättning i framtiden. Det var länge sedan jag läste en bokserie som var så otroligt spännande och intressant som den här bokserien.
RSS 2.0