Kära Hinseberg, Ulla-Maria Andersson

Jag blev intresserad av och läsa Kära Hinesberg då jag läst hennes tidigare bok Du skulle sagt som det var. 
Kära Hinseberg är Ulla-marias Anderssons andra roman. Även i denna roman är det Katta som är huvudpersonen. Katta har fattat tyckte för amfetaminruset och gör vad som krävs för att kunna skaffa det. För att finanisiera detta missbruket gör hon inbrott i en villa, men det slutar inte som hon tänkt sig. Istället hamnar i Kronobergshäktet och efter rättegång på Hinseberg. 
Att hitta människor och lita på i fängelset är inte det lättaste. Hon är med om människor som går bakom ryggen på henne och det tar sin tid innan hon komer underfull med vem det är.
Katta är olyckligt kär i Larry som inte visar något större intresse för henne mer än på hans egna villkor. 

Hennes familj består av mor, far och bror. Mamman visar fortfarande inget större intresse för sin dotter. Hennes fader är det synd om då han gör allt som mamman säger åt honom och göra. Hon har ingen vidare kontakt med brodern. Pappan och brodern kommer ibland på besök i fängelset men inte modern. 

En mycket intressant läsning och när jag började läsa boken vet jag inte vad jag hade och förvänta mig. Tycker att denna boken är bättre skriven men hade varit mer intressant och läsa lite om hur det var mer i fängelset. 

RSS 2.0