Sankta psyko, Johan Theorin

Sankta Psyko är en krypande spänningsroman, skriven av Johan Theorin. Theorin har även skrivit skumtimmen(som nyligen har släpps ut på dvd), nattfåk och blodläge. Har inte läst någon av hans andra böcker men har hört att de inte ska vara lika spännande som sankta psyko.
 
Till en stad på svenska västkusten kommer den 29-årige Jan Hauger för ett vikariat som förskollärare. Men Gläntan är ingen vanlig förskola. Den ligger invid muren till Sankta Patricias regionklinik - med öknamnet Sankta Psyko - ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar tvångsvårdas. På Gläntan vistas barnen för att behålla kontakten med de inspärrade föräldrarna.
 
En av Jans uppgifter är att eskortera barnen genom den källargång som förbinder förskolan med kliniken. Jan är en duktig pedagog men förtiger också saker, som varför han s¨gärna ville ha tjänsten på Sankta Psyko. Och vad som egentligen hände flera år tidigare när han gick ut i skogen med en dagisgrupp - och kom tillbaka med ett barn för lite.
 
Hittade boken av en ren slump på biblioteket och tyckte att den lät spännande och lite ryslig. Som vanligt hade jag lite svårt att komma in i boken. Efter att ha läst ett par sidor blev den genast spännande. Man ville bara fortsätta och läsa för att få reda på hur det gick för Jan Hauger. Dock hade jag förväntat mig ett annat slut på boken, så känner mig lite besviken.
RSS 2.0