Mannen utan hjärta, Åsa Träff

Mannen utan hjärta är fjärde spänningsroman om psykologen Siri Bergman, skriven av systrarna Grebe och Träff. Precis som de tidiga romanerna är fjärde boken lika spännande och bra som de tidigare. Siri och Aina som tidigare var arbetskolegor varken arbetar eller har kontakt med varandra. Siri Bergman har bytt arbetsplats och arbetar nu mera på GMP(gärningsmannaprofilgruppen) på polisen. Arbetet har fått via sin nära vän Vijay.
 
Under hennes första arbetsdag på GMP blir Siri indragen i en ny utredning, som knappast lämnar någon oberörd. Antikhandlaren och medieprofilen Jussi Ståhl har hittats mördad i sin lägenhet. Han har blivit skjuten till döds och efter det har mördaren skurit ut hans hjärta och lagt det i en silverskål. Eftersom Jussi är homosexuell så tolkas det hela först som ett vansinnesdåd av någon av alla näthatare som hotat honom. Teorin revideras när fler personer mördas. Siri brottas med nya arbetsrollen, sina känslor inför Aina som hon inte pratat med sedan Det Stora Sveket (detta trots att Aina är sjuk i bröstcancer) och med sitt förhållande till polisen Markus.
 
Det är få författare som lyckas så bra som Grebe och Träff. De är helt enkelt otroliga författare. Jag har älskat böckerna ända sedan jag läste första boken i deras romanserie om psykologen Siri Bergman. Håller tummarna för att det snart kommer ut fler böcker.

Ni som inte läst de tidigare böckerna Någon sorts frid, bittrare än döden och Innan du dog, föreslår jag att ni läser dem ni lär verkligen inte bli besvikna.
RSS 2.0