Torka aldrig tårar utan handskar - kärleken

 
Innan jag läste den här boken har jag inte läst överdrivet mycket böcker av Jonas Gardell. Samtidigt hade jag hört mycket positivt om Torka aldrig tårar utan handskar och ville ge den en chans. Jag blev positivt överraskad av hur otroligt bra boken var. 
 
Torka aldrig tårar utan handskar: del 1 kärleken är första delen om Rasmus, Benjamin, Paul, Seppo, Lars-Åke, Reine och Bengt skriven av Jonas Gardell. De är alla män som är homosexuella under den fruktansvärda tiden när sjukdomen Aids kom till Sverige. Då jag ändå är inne på ämnet Aids kommer jag gå in på va det är. Aids är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus, och sprids genom blod och kroppsvätskor (oftast via samlag).  Idag vet de flesta vad Aids är men när sjukdomen kom till Sverige var det annorlunda. Alla var livrädda för att själva smittas och visste inte riktigt hur de skulle handkas med de som insjuknade. De som drabbades under den här tiden blev ofta orättvist behandlade. 
 
I första delen lämnar Rasmus lilla Koppom och flyttar till Stockholm, där hans moster är bosatt. Det är först i Stockholm som han kastar sig ut på marknaden bland de andra homosexuella männen. Här utforskar han huvudstaden och stöter på en härligt gäng som han sedan kommer umgås mycket med. Benjamin som ännu inte förstått att han är homosexuell är ett Jehovas Vittne. Han går från dörr till dörr och predrikar om Gud. Han tror att inget ska kunna rubba hans tro, men så fel han har. 
När han en dag ringer på hos Paul som är den varmaste, roligaste och bitchiga bögen som någonsin skapats. En julaftonskväll blir Benjamin bjuden hem till Paul där han träffar Rasmus, och de blir genast förtjusta i varandra. Tiden efter detta blir otroligt händelserik.

Redan i första delen beskriver Jonas Gardell flera fina huvudkaraktärer som snart ska gå samma väg till mötes. Det fina är att de ändå har en så fin gemenskap tillsammans och gör allt tillsammans. Det går inte annat än att älska Paul han är en så glad och sprallig person.
RSS 2.0