Torka aldrig tårar del 2

Har du läst första delen om Rasmus, Benjamin, Paul, Seppo, Lars-Åke, Reine och Bengt är det svårt att låta bli läsa fortsättningen.
 
Torka aldrig tårar utan handskar: del 2 sjukdomen av Jonas Gardell är fortsättningen om Rasmus, Benjamin, Paul, Seppo, Lars-Åke, Reine och Bengt. De homosexuella männen som levde under 1980-talet då sjukdomen Aids nådde Sverige.
 
Torka aldrig tårar utan handskar: Sjukdomen är fortsättningen på Torka aldrig tårar utan handskar: Kärleken. Andra delen fortsätter där den andra slutade, Aids börjar nu komma närmare den fina familjen. Nyheten om Aids sprids över landet och allt fler insjuknar i sjukdomen. Dessutom blir vännerna mer nojiga över att smittas av sjukdomen. Kärleken mellan Rasmus och Benjamin blir allt starkare, men de stöter snart på problem. De fortsätter att fira jul hemma hos Paul. I den här delen får vi en närmare beskrivning av hur de som är drabbade av Aids blir behandlade av sjukvården. Det är tragiskt att läsa om hur illa de homosexuella blev behandlade av vården. Oavsett om det beror på att samhället hade okunskap om sjukdomen eller inte är det fel hur illa de faktiskt behandlades. Oavsett vad anser jag att alla har rätt till samma vård. Mycket handlar om att samhället behöver informeras mer. Däremot är det mycket bättre idag än vad det har varit.
 
RSS 2.0