Torka aldrig tårar del 3, Jonas Gardell

Torka aldrig tårar utan handskar, döden är tredje delen av Jonas Gardells bokserie om Sjukodomen HIV.
Det här är berättelsen om mina vänner. Om Paul och Bengt, Seppo och Lars-Åke. Om Rasmus och Benjamin. De som sökte friheten och kärleken i en tid inte långt från nu. Det här är berättelsen om en sjukdom som tog mina vänners liv medan de ännu var helt unga. En berättelse om lidande och om förnedring och om svek men också en berättelse om kärlek som trotsar allt. För du vet hur det är: Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen! Det som berättas i den här historien har hänt. Allt är sant. Jag var en av de som överlevde. Jag ville bryta tystnaden. Jag har gjort det nu.
 
Om författaren: Lars Jonas Holger Gardell, född 2 november 1963 i Täby,är en svensk författare, dramatiker, komiker och artist. Gardell har vunnit flera priser, bland annat en Guldbagge för manus till Pensionat Oskar, det svenska TV-priset Kristallen för serien De halvt dolda, Prix Futura för romanen En komikers uppväxt, Frödingstipendiet, Stora Svenska Talarpriset samt Tage Danielsson-priset 1996. Han promoverades 2007 till teologie hedersdoktor vid Lunds universitetoch 2013 till medicine hedersdoktor vid Linköpings universitet.
 
Det går inte att göra annat än att älska hans böcker. Han skriver på ett så gripande sätt och det är otroligt intressant att läsa från början till slutet.
RSS 2.0