Utan en tanke av Lotta Thell

Utan en tanke är författaren Lotta Tells första bok om sina självupplevda heroinproblem. De resterade böckerna i hennes bokserie heter: i skuggan av värmen (finns även som film), bortom ljus och mörker, kärleksbarn och för kärlekens skull. Så för er som gillar hennes första bok skulle jag varmt rekomendera att fortsätta med hennes bokserie.
 
Huvudpersonen Eva som är 15 år är påväg mot ett behandlingshem för tonåringa narkomaner. Påväg mot behandlingehemmet har Eva stora besvär med heroinastinens och allt som där hör till. Behandlingshemmet hon hamnar på ett ett Hasselakollektiv i Norra Sverige. Men att hamna på ett behandlingshem blir knappast som hon förväntat sig. Personalen på vårdboendet använder sig av brutala metoder och är allmänt oförstående. För att förminska de som vårdas använder personalen alla hjälpmedel de kan för att komma till bukt med "knarkidentiteten". Eva som redan innan har låg självkänsla mår knappast bättre av hur personalen behandlar henne. Behandlingen hon får på Hasselakollektivet hjälper inte alls Eva mot ett bättre liv som drogfri. Istället blir det värre när hon kommer ifrån behandlingshemmet. Men tack vare hennes stora kärlek till hästar och envishet blir hon en överlevare.
 
Utan en tanke är en självbiografisk bokserie om författaren Lotta Thells liv som föredetta heroinmissbrukare. I boken berättar hon i detalj hur hon själv upplevde tiden på behandlingshemmet hon var på som 15-åring. Mycket intressant läsning då hon faktiskt tar upp ett stort problem i dagens samhälle.
 
Jag har läst flera självbiografier och måste säga att Lotta Thell har lyckats att göra hennes självbiografi väldigt bra och välskriven.
 
 
RSS 2.0