Bortom ljus och mörker av Lotta Thell

Bortom ljus och mörker är Lotta Thells tredje bok i bokserien om Eva som är en föredetta heroinmissbrukare. Precis som de tidigare böckerna i serien om Eva är även detta en självbiografi om Lotta Thells heroinmissbruk.
 
Fortsättningen på i skuggan av värme. Den tredje delen handlar om Evas kamp för att bli en bättre kvinna till Erik genom att sluta med heroinet. Något som är lättare sagt än gjort. Men detta är inte bara Evas kamp utan även Eriks som befinner sig på medberoende sidan. Han försöker göra allt för att övertyga Eva om hans kärlek till henne. Eva försöker göra allt för att få en metadonbehandling, men att få en sådan behandling är inte lätt. Hur mycket hon än kämpar rycker samhället in försent många gånger. 
 
Lotta Thells tredje del visar tydligt hur svårt det är att faktiskt få hjälp av dagens samhälle hur gärna man än vill. Hur mycket du än behöver hjälpen händer det ofta att samhället märker det försent och gör ingenting. Sedan finns de självklart de som får hjälp men många hamnar utanför detta. Då processen är lång och svår händer det ofta att de som mår sämst hinner ge upp och hamna i sitt missbruk igen. Det finns mycket som skulle behöva förbättras i vårt samhälle och detta är en av de saker som skulle behöva förbättras. Även att det är en dyr behandling borde ändå samhället reagera annorlunda mot detta problemet. Ofta känns det som att många inte vill veta av problemet, eller låtsas om att problemet inte finns. Ibland kan det även vara svårt att se att någon i ens närhet har problemen med. Men ju mer vi informeras i samhället kan vi hjälpas åt att förändra detta. Ingen förtjänar att vara i ett beroende oavsett vilket.
 
Ännu en lysande bok som lyfter upp viktiga problem i dagens samhälle.
 
RSS 2.0