torsdag


Hej och hallå i stugan!
Vid 07-tiden hörde jag de första ljuden inifrån Noras sovrum. Hon ville ha frukost på en gång och blev rasande när hon var tvungen att byta blöja först. Vilket det brukar vara efter en lång natts sömn. Det är svårt att undgå att hon har humör när hon inte får som hon vill eller inte vill något.

Idag har vi haft fullt upp. Vi har haft besök av Noras gammelmormor då jag passade på att städa hemmet. Det underlättar väldigt mycket att ha hjälp med lillan när något behöver. När lägenheten var nystädad och min mormor hade åkt somnade både jag och Nora. Jag utmattad av förkylningen och Nora behövde fylla på med mer energi efter att ha gjort av med en massa energi.  


Jag vaknade vid 16-tiden medan Nora sov till 16:40. Ändå somnade hon skapligt på kvällen. Vilket inte gjorde mig något. Jag passade då på att göra äpplemos.

För er som är intresserade av hur jag gjorde äpplemoset kommer det här.

Jag började med att skala och ta bort allt skal från äpplena. Därefter lät jag äpplena koka upp på svag värme tills de blev mjuka. Känn titt som tätt om de börjar bli mjuka.


När de äpplena har mjuknat ha i så mycket socker du vill ha. Själv hade jag väldift lite socker då äpplemoset är till Nora. 
När sockret är i kastrullen låter du det koka upp igen tillsammans. 
Därefter är det bara att hälla av vattnet och mosa äpplena och lägga i lämpliga nyttor.förkylningstider för mamma


Förkylningstider är hopplösa! Lagom när den ene blivit frisk blir nästa familjemedlem sjuk.
Dottern och sambon blev sjuka förra veckan.  Sambon har varit sliten men dottern har inte varit speciellt påverkad av förkylningen. Förutom lite täppt i näsan men efter nässpray blev hon bättre.

Efter drygt en vecka med förkylningar hemma börjar familjen må bättre. Förutom jag som blivit sjuk och energilös. Perfekt vecka att bli sjuk på, sambon har kvällsvecka. Det innebär att jag har hand om Nora en del själv. Nora är sällan still och ska gärna klättra över allt och vill gå mycket med stöd av mig. Lägga ner henne på golvet funkar inte. Så det gäller att underhålla henne med något. 


Idag ska jag försöka vila så mycket som möjligt och hålla tummarna för att jag får mer energi och mår bättre. Hoppas att ni andra är friska och mår bra!
RSS 2.0