Inskolning på förskolan, dag två


Det är en omställning att vänja sig vid att göra mig och en unge klar. Men jag börjar sakta men säkert vänja mig. Ändå var det så skönt med sovmorgon idag. Att ett par minuter kan göra så stor skillnad.

Idag när vi kom till förskolan var det fler barn som skulle inskolas. Det var en pojke på 1,5 år och det märks att Nora är yngst då hon är en av få som inte går ännu. Ändå är hon så snabb med att ta sig framåt. 

Även idag har vi varit inomhus så att de nya får lära känna de nya lokalerna. Jag kan känna att Nora var lite mer hos mig idag än dagen innan. 

Hon har fått vara med på lite mellis som bestod av fruktbitar. Trots att det var bitar och andra barn omkring gick det jättebra att äta. Jag satt på håll och var så glad över hennes framgångar. Efter mellis fick Nora prova på att rita. Rita och rita, det var mer äta penna och papper. Men allt måste ju undersökas. 

När Nora satt och försökte rita kom en av de andra barnen och visade hur man skulle göra. "Så här ska man göra". De är ju för söta de små liven. 


I vanliga fall har förskolan en hel del grindar mellan de olika avdelningarna. Men nu passade de på att öppna upp så de nya fick se sig omkring. Nora var som ett spjut och försvann iväg med världens fart. Det kändes lite lustigt att själv inte ha koll på henne medan hon var iväg. Men efter en stund kom hon tillbaka till avdelningen med sitt vanliga leende. Det känns så underbart att se hennes nyfikenhet och hoppas att det fortsätter.

Däremot känns det i mammahjärtat när det kommer barn som gallskriker efter mamma. Nyfiken som Nora är måste hon bara fram och sprida sitt underbara humör. 

Jag har varit sådär mot andra barn men när jag varit med på förskolan smälter hjärtat. De små liven charmar de flesta. Idag var det en liten tjej som satt och lekte med mig.

I morgon är det samma tider som gäller.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0