Inskolning på förskolan, dag ett


Idag var jag och Nora på förskolan för första gången. Vi har tidigare varit på en öppen förskola så hon är van vid andra barn. Vilket kändes skönt när vi kom dit. Klockan 8 var vi på plats för att träffa pedagoger och andra förskolebarn. Dagens besök varade i en timme och var en mjukstart för veckan. 

Vår morgon började sådär i morse. Nora var på fruktansvärt dåligt humör.  Men jag lyckades få i henne frukost och ta på kläder. Att behöva börja morgonen så här kändes mindre kul. Men när vi kom till förskolan förvandlades snart hennes humör (tack och lov!!). Hade varit en höjdare och ha världens humör första inskolningsdagen.

Väl framme på förskolan möttes vi av en pedagog som skulle vara med oss under tiden vi var på inskolningen. Måste nämna att en av Noras pedagoger är en bekant till mig så det känns lite extra kul. Tror även att den pedagogen vi träffade kommer bli perfekt för Nora. Vi fick även chansen att träffa lite andra barn. Nora var väldigt nyfiken och ville utforska det nya hon inte sett. 

Jag höll mig på avstånd och satt och lekte med ett annat förskolebarn. Många av barnen där är bra charmiga och vet precis hur de ska göra för att charma. Medan jag satt med barnet satt Nora med ett annat barn och pedagogen. Tiden gick otroligt fort och så var det dags att gå hem. 

Morgon dagens tider är: 09-10:30

När vi kom hem var det återigen katastrof. Hon vägrade att sova och det tog mycket längre tid att få henne att somna. Snacka om att man blir slut av att ens barn har svårt att lugna ner sig och somna. Hon somnade till slut.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0