inskolning på förskolan, dag 6


Idag kom dagen jag varit lite orolig för. Lämna Nora ensam på förskolan för första gången. Egentligen var jag inte speciellt orolig för Nora. Hon är bland bra pedagoger och är väldigt nyfiken av sig. Ändå fanns tanken tänk om hon blir ledsen... 

Redan när vi kom till förskolan i morse lämnade jag över henne till pedagogerna. Medan Nora var med pedagogerna och de andra barnen satt jag i ett annat rum på förskolan. När jag suttit en stund kom två andra föräldrar in som också hade inskolning med sina barn. Kändes skönt med lite pratsällskap. Jag fick göra att det gick så bra för Nora och hon hade uppskattat sången.

Efter en stund kom en av pedagogerna in och sa att allt gick så bra med Nora och att de skulle gå ut. Om pedagogen inte kom tillbaka en viss tid kunde jag lämna Nora. Allt gick toppen och jag lämnade förskolan helt själv. Måste erkänna att det kändes väldigt tomt utan vagn och dotter. Men var samtidigt skönt att hinna göra sådant jag annars knappt hinner med Nora hemma.När jag sedan var och hämtade hem Nora satt hon glatt och åt med de andra barnen. Det var en lättnad att se att det gick så bra för Nora. Hon är så duktig och nyfiken! Däremot fick jag med mig en sliten dotter hem hon somnade på vägen hem och sov i 2,5 timme. 

Inskolning på förskolan, dag 5

Hej på er!


Måndag ny vecka och inskolningsdag 5. 
Nora har blivit förkyld igen. Måste säga att jag börjar tröttna på alla dessa förkylningar som går. Det känns som att hon blir förkyld hela tiden. Nu får det vara bra med förkylningar. 

Att hon blev sjuk igen chockar mig inte speciellt mycket. Men eftersom att det bara handlar om en timme gick vi till förskolan idag. Det var fler än Nora som var sjuka. En av Noras pedagoger hade också blivit sjuk. Det innebar att det var mindre personal på plats. Men vi kunde ändå vara där en timme som var tanken. Håller tummarna för att pedagogen är frisk till i morgon som underlättar för de övriga på Noras förskola. 

Idag har vi varit inne på förskolan med några andra förskolebarn. Vi har försökt rita som inte blev någon teckning utan utforskning av kritor. Men allt måste undersökas. Sedan har det varit fullfart och utforskning med pedagogen och de andra barnen. 

Pedagogerna tycker att det går så bra för Nora och är inte alls oroade för henne. I morgon är tanken att jag kommer lämna henne men vara kvar på avdelningen om hon skulle behöva mig. Det känns sådär men ändå skönt att äntligen få det avklarat innan jag börjar arbeta. Ska bli spännande och se hur hon reagerar men håller tummarna för att det går bra. Vår stora tjej som är så duktig och nyfiken.

Efter förskolan fick jag med mig en sliten Noris hem. Det blev att vila efter lite mellis. Hoppas hon är lite piggare när hon sovit lite. 

som en fisk i vattnet


Att vår lilla skatt tycker så mycket om vatten är kul att se. Varje bad är något hon verkligen älskar. Däremot är det mindre skoj att skölja håret som måste göras. Tror det blir bättre när man kan förklara mer för henne hur man kan göra så man slipper få vatten i ögonen. 


Fast o andra sidan borde hon vara van vid vatten i ansiktet. Hon har en viss förmåga att skvätta en hel del och det händer ofta att det kommer vatten i ansiktet. Ändå är det lika jobbigt varje gång. Ändå är det svårt att inte le när man ser hennes glädje av att vara i vattnet.


Gå upp från vattnet är också något som inte uppskattas. Hon vill ju bada mer! 
RSS 2.0