Första gången lillan vill ha mer riktigmat

 
Börjar med att bjuda på en härlig bild som togs efter att Nora ätit en måltid bestående av potatis, majs och morot. 
 
För några dagar sedan började jag ge Nora en halvburk med barnmat om dagen. Det börjar bli dags att hon vänjer sig vid riktig mat då hon snart är 6 månader. Vid 6 månader är tanken att hon ska kunna äta mer riktig mat. Jag ger lite i taget och ökar lite för varje gång. Märker jag att hon vill ha mer ger jag henne mer mat. I början var det varit skumt med smak och ny konsistens. Det har gått bättre för varje gång vilket jag är super glad för.
 
 
Idag fick Nora potatis, majs och morot. En dunderhit! Har aldrig sett Nora äta så mycket riktig mat. Jag började med att ge henne halva burken med majs & potatis och lite morot. När tallriken var tom trodde jag Nora var mätt och belåten. I vanliga fall äter hon lite burkmat. 
 
När jag skulle ta upp henne från babysittern och tvätta av henne gallskrek hon. Hon var inte mätt. Det var bara att ge henne mer mat. Jag fick fylla på tallriken två gånger för att hon skulle bli nöjd. Det innebär att hon åt 1,5 burkar under en måltid (cirka 190 g.). Något hon aldrig gjort tidigare. Men o andra sidan någon gång måste vara den första. Toppen att hon verkar vara så matglad och vant sig vid smak och den nya konsistensen. 
 
Tre timmar senare sätter hon även i sig en tallrik med gröt. Helt otroligt vad hon äter mycket helt plötsligt. Eller hon har alltid ätit mycket men inte riktig mat. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0