utvecklingssteg 5


Lilla Nora är snart 6 månader och har nyligen kommit in i utvecklingssteg 5. En fas då barnet är mer orolig, sover sämre och är med om saker som de kan uppfatta som skrämmande. I takt med att barnet kan kontrollera sin kropp mer utforskar den världen mer. Barnet upptäcker då att världen är större än vad de tidigare trott. En mycket skrämmande upptäckt då de inser att mamma och pappa kanske försvinner och de går iväg. De är väldigt rädda för att bli övergivna.

De senaste dagarna har jag märkt av att det blir ett himla liv så fort hon inte ser mig. Det blir en massa skrik och gnäll och emellanåt är hon väldigt missnöjd med det mesta. 
Det är inte bara på dagen hon är orolig. För några dagar sedan börja Nora sova sämre. Hon somnar mellan 18-19 som vanligt. Däremot kan hon vakna eller bara gnälla ett par gånger i sömnen. Något hon inte gjort tidigare.

Björnmönstrade bebiskläder


Nora fortsätter att växa så det knakar. Just nu har hon storlek 62 men det är nog bara en tidsfråga innan det är för litet. Känns som att hon nyligen börja använd 62. Så är det inte riktigt men det går så fort när de små börjat växa.

Var nyligen och köpte nya byxor till Nora. När vi kom hem och provade de nya byxorna blev jag besviken. I istortsätt allt jag köpt var för litet. Synd då hon verkligen behövde byxor. Ibland är det svårt att hitta rätt storlek. En del är jättesöt medans andra är stora. Jag valde i alla fall att göra ett nytt försök igår. Den här gången köpte jag några byxor i 68. Håller tummarna för att hon kan ha något av det jag köpte till henne.

Atcho prosit!


I torsdagskväll kom febern som ett brev på posten. Både jag och Nora fick feber samma dag, hur stora är dem oddsen? Lagom när vi blev sjuka började sambons influensa bli bättre. Tack och lov! Det har varit en envis influensa. 
Min och Noras feber höll inte i sig någon längre tid. Redan dagen efter var vi feberfria. Men vem har sagt att man känner sig kry för att febern släpper? Däremot försvann den värsta smärtan i kroppen med febern. Fy vilken smärta!

Idag har vi varit hängiga, hostiga och snoriga. 
I och med att både jag och lillan var trötta i morse somnade vi framför Tvn. Det var välbehövligt då jag behövde energi för att orka tvätta. Som ständigt behövs av någon anledning. Nej nu är det dags att vila och bli frisk. Det är andra förkylningen på korttid så det börjar bli lite tröttsamt.

RSS 2.0