Nyinköpta vårkläder

Idag har jag och N varit och kollat in utbudet på Busfrö nytt & bytt. Något jag brukar göra med jämna mellanrum. Jag kände lite att jag ville köpa någon mer klänning till lillans garderob. givetvis kommer ni att få se de fina fynden. Ja det är riktiga fynd! I och med att det fanns pengar på inlämnat kontor betalade jag endast 6 kr för en klänning och en kofta. Kan det bli bättre?

Tycker både koftan och klänningen är super söta. Det var svårt att låta bli dem. Att dey dessutom är newbie kläder gör knappast saken värre. Tycker Newbie kläder från Kappahl är så söta och fina. Däremot är de inte billiga att köpa nya. Därför känns det extra bra att kunna köpa Newbie kläder begagnat. 

Än så länge är det jag sol bestämmer var Nora ska ha för kläder. Tycker det ska bli intressant och se vad hon får för klädsmak.

våra rutiner - 5 månaders bebis


Rutiner för bebisar är viktigt. Men det kan vara en utmaning att lyckas med. Under bebisens första år händer det mycket som kan påverka detta bla. tänder.

För några veckor sedan började Noras sovtider ändras. Från att ha somnat olika tider till att somna mellan 18-19:30 och sover fram till 06-07:30. Det svåra är att få in rutiner på måltiderna då hon somnar när hon är trött på dagen. Läste ett fiffigt tips som är värt att prova. Bebisen ska vara vaken minst 2-3 timmar innan nästa sovstund. Märker du att bebisen håller på att somna innan flytta barnet till en annan plats eller underhåll den på något sätt. 

Jag kan tyvärr inte påstå att vi har överdrivet mycket rutiner ännu men börjar bli dags att styra upp det.

Våra rutiner
07:00 Vaknar och ger ersättning.
Att hon nästan alltid vaknar mellan 07-07:30 är lite märkligt. 
07:50-09:10 Morgon bestyr.
Medan jag gör mig klar för dagen ligger lillan i babygymmet. När jag är klar gör jag klar lillan för en promenad.
09:30-10:15 Promenad och handla
Vi tar en promenad då Nora ligger i vagnen och tittar ut på det lilla hon kan se. Det går blivit mer och mer intressant med det utanför vagnen och hon somnar inte lika lätt längre. Det brukar ändå bli att hon sover en stund.
10:30-10:50 Matdags.
11:00-13:30 Vakentid.
Hon ligger i babygymmet eller så busar vi beroende på vilket humör hon är på.
13:30-14:00 Matdags.
14:00-16:30 Promenad för att möta pappa bestyr inne.
Beroende på hur sambon jobbar så är det inte varje vecka vi möter upp honom. 
16:30-19:00 Matdags, förbereda egen mat, bus och lek 
19:00-19:30 mat och sovdags
Försöker hålla detta men ibland kan hon somna tidigare eller senare.
19:30-23:00 Egentid 


Mammas lilla medhjälpare

Hur kan barnstolen krympa så mycket, eller är det den här busungen som vuxit? Helt ofattbart vad hon växer.
 
Hej och hallå! Idag har vi haft roliga vardagsbestyr för oss. Roligt går att diskutera, tvätta är inte jätteroligt att göra men behövs. Däremot har vi fått tvätta oftare sedan Nora föddes vad nu det kan bero på. Kanske har och göra med att hon skitar ner sig som barn har en förmåga av att göra.
 
Den här veckan arbetar sambon kväll så Nora har följt med mig till tvättstugan. Tycker det känns skönt att tvätta 2 gånger i veckan oavsett om sambon är hemma eller inte.  Annars brukar det kunna bli så mycket tvätt. Det är bökigare när han inte är hemma men allt går att lösa bara man vill. Det är andra gången hon är med till tvättstugan och det fungerar att ha med sig Nora. Jag har henne i hennes bilbarnstol. Den är tung att bära på längre sträckor men fungerar kortare sträcker som till tvätten. Det är tur att tvättstugan inte långt bort från lägenheten. Det tar max någon minut att gå dit därmot tar det lite längre tid den här årstiden då det kan vara halt på gården. Även att det inte är så långt går det åt att klä på Nora så hon inte blir kall.
 
Väl inne tvättstugan brukar det gå bra hon tittar runt och ser vad som händer. Givetvis har jag även vissa stunder då hon kan vara gnällig då hon är trött. Men överlag fungerar det bra tycker jag.
RSS 2.0