Nora reser sig upp


Idag är jag inne på min andra dag som mamma ledig. Den här dagen har varit fylld med en massa bus, lek och högläsning. 

För varje dag som går blir Nora mer rörlig och tar sig framåt med rasande fart. I slutet av förra veckan fick jag se något fantastiskt. Nora ställde sig upp hur fantastiskt är inte den känslan? Än så länge får vi hålla i henne när hon kommer och vill ställa sig upp mot oss. Har inte märkt att hon försökt ställa sig upp mot andra föremål än så länge men det kommer. Så nu blir det ett himla passande på denna ungen.


Här ligger prinsessan och laddar batterierna inför nästa bus. Att en så liten kan ha så mycket energi. 

Pappan nämnde idag att när han gick hem på pappaledighet kunde Nora inte ta sig någon stans själv. Vilket fick mig att inse hur snabbt det gått.

Noras första skor


Idag har jag och Nora varit och köpt hennes första skor. Kan inte fatta att det är sant! Hon som hade så små fötter när hon föddes. På 10 månader hinner det hända mycket både på längden och bredden. Det känns som att tiden sprungit iväg. Hur kan tiden gå så fort? 


Här sitter Nora med sina första skor i storlek 16-17 och ser lite små stolt ut. Men roligaste är givetvis att utforska dem med munnen.

Monster av Jorgen Jaeger

Handling:

"Anne lever under skyddad identitet på hemlig adress. Hon är lycklig med sin nya kärlek och dessutom höggravid, men har svårt att släppa rädslan för sin våldsamma ex-man Ragnvald.

En eftermiddag kommer dottern Thea hem vettskrämd från skolan, men vill inte säga vad som har hänt. Strax därefter hittas Annes nya man misshandlad. Och så doftar lakanen som Ragnvalds rakvatten

Anne är säker på att han lyckats hitta dem, men polisen Ole Vik och hans kollega Cecilie Hopen kommer snart att upptäcka att historien är betydligt mer komplex än så."

"Monsterär åttonde delen om Vik och Hopen. Det är första delen som tryckts på svenska. Den Norske författaren har lyckats fånga mitt intresse så pass att jag mer än gärna läser fler böcker om Vik och Hopen. 

Mina tankar:

Redan efter de första sidorna i boken var jag fast. Jag älskar hur författaren lyfter fram spänningen redan på de första sidorna. Vilket gör att jag som läsare bara vill fortsätta att läsa. För att vara första boken jag läser av den Norske Jorgen Jaeger är jag mycket positivt överraskad. Ser fram emot att fler böcker översätts till svenska.

Betyg

5/5

RSS 2.0