Noras utslag undersöks

Idag har mammas älskling äntligen varit på barnavårdcentralen med sina utslag, som inte vill ge med sig. BVC-sköterskan undersökte Noras utslag men var mycket fundersam över vad som drabbat Nora. Mjölkprotein tyckte hon lät lustigt då Nora inte haft några utslag tidigare men man vet aldrig. I och med att hon var osäker rådfrågade hon en annan sköterska som kollade på Nora. Andra sköterskan som var inne tyckte att Nora skulle få en mjölkproteinfrikost i två veckor, sedan normal kost igen. Detta görs för att se om hon blir bättre eller inte. Om hon blir bättre kan de konstatera att hon har mjölkproteinallergi. Som kan orsakas av att tarmarna inte är färdigtutvecklade. Förhoppningsvis försvinner detta inom ett år.
 
Av personliga skäl kommer jag inte utesluta mjölkprotein i min kost. Tycker det känns så begränsat att behöva ändra om kosten och framförallt dyrt. Istället köper jag ersättning som är mjölkproteinfritt. Samtidigt som hon äter ersättningen kommer jag fortsätta pumpa bröstmjölk för att hålla igång amningen till hon kan äta normal kost igen.
 
Skulle det visa sig att hon har mjölkproteinallergi kommer hon få genomgå pricktester för att se så hon inte har några fler allergier. Vilket inte är helt osannolikt då pappa har flera allergier och det brukar vara ärftligt. Håller tummarna för att det snart blir bättre och att det inte är någon allergi och om det skulle vara hoppas jag att den går över fort. Dessutom kommer hon att få mjölkproteinfri ersättning gratis från apoteket. Men i och med att det inte fastställts att hon har mjölkproteinallergi får vi stå för de första veckorna själva.
 
 
Kommer även smörja hennes utslag med kortison och miniderm. Första veckan: 2 gånger om dagen, andra veckan: 1 gång/dag.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0