Hipstergratäng i crock-poten

\n
\n
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
\n
Hej på er! Idag är det min tur att inviga crock-poten. Det gör jag genom att göra Hisptergratäng som svärmor tipsade om. Det är en gratäng som påminner om sjömansbiff men istället för innanlår används det bacon eller sidfläsk, rotfrukter och champinjoner.
\n
 
\n
Ingredienser:
\n
25 gram smör
\n
500 g mjöligpotatis alternativt 1 kg potatis om ni inte vill ha rotfrukter.
\n
500 gram rotfrukter
\n
2 gula lökar
\n
6 vitlöksklyftor
\n
200 g bacon i bitar
\n
200 g champinjoner
\n
salt och peppar
\n
1 dl mörk öl
\n
0,5 dl riven ost
\n
 
\n
Gör så här:
\n
\n
    \n
  • Smörj grytan med en del av smöret.
  • \n
  • Skiva potatis, rotfrukter, lök och champinioner (valde att köpa färdig skivade på burk), hacka vitlök.
  • \n
  • Gör lager precis som med en vanlig potatisgrattäng och glöm inte att salta och krydda. Avsluta med ett potatislager.
  • \n
  • Ha i resten av smöret över potatisen, häll över ölen och låt det stå på hög värme i cirka 2 timmar.
  • \n
  • När grytan är klar har du över osten och fortsätter med maten.
  • \n
\n
Mycket smidigt då den sköter sig själv när alla ingridienserna ligger i poten. Så perfekt för småbarnsföräldrar. 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0