Bådas ansvar

Gokväll läsare! Måndag igen och ny vecka. Då var vi inne i den veckan sambon jobbar kväll. Vilket innebär att jag har hand om Nora själv på dagen/kvällen. En del kvällar är mindre roliga framför allt på den senaste tiden. Hon har haft en period då hon varit mer gnällig och vill ogärna vara själv. Vilket inte är bland det enklaste när man är själv med henne. Det är stunder som de här jag märker hur glad och tacksam jag är över att ha en sambo som hjälper till. 

Att vara ensamstående måste vara en utmaning och inget jag skulle föredra. Finns undantag om föräldrarna verkligen inte kommer överens. Om de inte kan bo tillsammans anser jag ändå att båda föräldrarna ska träffa barnen. Då de har rätt till att träffa båda sina föräldrar (om inga problem finns). 
 
Jag har själv vuxit upp med föräldrar som inte kunde enas. Oavsett vems fel det är att det inte fungerar. Så gynnar det ingen! Tycker att man ska försöka enas för barnens bästa oavsett hur osams man än är. I ett sådant läge är kan man inte vara egoistisk utan det är bara att ta ansvar för sitt/sina barn.
Det här är något jag kommit till insikt med sedan jag fick barn. Jag hoppas att min dotter ska slippa växa upp under samma omständigheter.
 
Otippat att sambon ska jobba kväll när lillan är gnällig. Natten till idag har varit sådär. Lillan sov större delen av gårdagen och var vaken länge. Det blev cirka 6 timmars sömn, vilket är ganska okej ändå. Jag var ändå trött och lillan och jag somnade efter matningen. Att ha fått något gjort under dagen har varit en utmaning.  Det har gått men det har inte blivit mycket. Passade på och förbereda köttersåsen när lillan tog en powernap. Lagom när jag fått i allt i kastrullen blev lillan gnällig. 
 
Det fanns inget annat och göra än att ha henne med sig under matlagningen. Det funkar väl än så länge men att hålla henne längre stunder känns. Vi har pratat om en bärsele men vi tycker att de är ganska dyra. Det funkade och maten blev klar tillslut så jag kunde fokusera mer på henne igen. Här ligger vi nu i sängen och inväntar John Blund och att lillans mage ska braka loss. Hon har inte bajsat på några dagar så det borde vara på gång.
 
/Noras mammaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0