Mjölkproteinfridag 6

Idag är vi inne på dag 6 av 14 i utredningen av mjölkproteinallergi. Snart har vi passerat halva perioden och därmed kommer vi inte längre smörja utslagen 2 gånger per dag utan en gång. Utslagen fortsätter att se ut som gårdagen. Det vill säga inte mycket förändring så vi får se vad BVC säger i morgon när vi ska dit.
 
Hennes avföring fortsätter att vara regelbunden. Idag bajsade hon två gånger (förlåt för känsligt innehåll) vilket hon gjort de senaste dagarna. Däremot fortsätter hennes avföring att vara grön. Så kommer prata med BVC och höra om allt är som det ska med henne. Däremot märker jag ingen större skillnad på henne förutoim att avföringen är grön så det är nog inget allvarligt.
 
För övrigt tycker jag att hon fortsätter att må bra med nya kosten. Så hoppas att det håller i sig!

Nora kan själv!

 
Nora på snart 4 månader började nyligen med något fantastiskt. Hon har börjat med att sätta i och ta ut sin napp, som mamma och pappa tidigare gjort. Eller ta ut nappen kunde hon göra själv genom att skjuta ut den som en kanon. Vi har fått sätta in nappen ofta när hon skjutit ut den. Det är lite som att hon tycker det är kul att skjuta ut den. Det är inte bara en gång man kan se henne le eller titta på oss när hon skjuter ut nappen. Lilla busunge! 
 
 
Är lillan inte för duktig som kan ta ut och sätta in nappen helt själv? Mamma och pappas hjärta bara fortsätter att utvecklas med stormfart. Vad händer här näst?

Mjölkproteinfridag 5

Dag 5 av 14 i utredningen börjar leda mot sitt slut. Det  verkar lite som att utslagen går åt fel håll. Istället för att se bättre ut börjar de bli värre igen. Första dagarna tyckte jag det såg mycket bättre ut, inte nu längre. Ändå smörjer jag utslagen med hydrokortison och en fuktgörande salva morgon och kväll. Emellanåt känns det som lite onödigt jobb och smörja om det inte blir bättre. 
 
Utslagen skulle kunna hänga ihop med eventuellt mjölkproteinallergi. I så fall tar det tid innan hon blir helt återställd från utslagen. Mjölkproteinet finns kvar i kroppen ett tag trots att man slutat äta mat med mjölkprotein.
 
Noras avföring fortsätter vara grön och regelbunden. Det positiva är att hon har bajsat flera dagar i rad, vilket var länge sedan hon gjorde. Så nya dieten för nog med sig något positivt i alla fall.
RSS 2.0