Remiss till barnkliniken

Hej kära läsare! Igår var vi på uppföljning av Noras utslag för mjölkproteinutredningen. För att vara ärlig blev jag missnöjd med läkarbesöket och till en viss del kändes det som ett onödigt besök. Hade det inte varit för att vi fick remiss till barnkliniken för fortsatt utredning hade det varit ett helt onödigt besök.
 
Av någon anleding kunde inte vår vanliga BVC-sköterska vara med under undersökningen. Istället blev vi hämtade av en annan sköterska som bad oss kom in på rummet där barnläkaren väntade på att undersöka Noras utslag. Nästan genast började läkaren undersöka Noras utslag. Hon kunde konstatera att Nora hade torr hud och hade fortfarande lite röda utslag. Läkaren började därefter fråga ut om det fanns några allergier på nära håll. Jag fick då rabbla upp sambons allergier samt att hennes farbror hade mjölkproteinallergi som i efterhand blev känslig mot laktos. 
 
Hade hoppats på att få recept på hennes mjölkproteinfriaersättning på BVC. Läkaren berättade då att det inte är något vi gör på BVC utan det göras enbart på barnkliniken efter en färdigställd diagnos. Jag blev arg när jag hörde detta då jag hade hoppats på att de kunde skriva ut ett recept. Är det verkligen att vi föräldrar ska behöva stå för det under utredningen? Det är ju inte vårt fel att vårt barn har en känslig mage. Tycker att man borde kunna få ett litet bidrag under utredningn i alla fall. Trots allt är ju hennes specialmat inte speciellt billig. Nej det är inte billigt att skaffa barn, men har de problem borde man väl få hjälp? Helt sjukt att det ska behöva var så här under utredningen.
 
Ett stort beröm till vår BVC-sköterska som kämpar så hårt för vår lilla skatt. Hon försökte hjälpa oss så pass att hon blev osams med de andra då hon anser att det är fel att föräldrar ska behöva stå för maten under utredningen. Hon skulle även försöka påskynda utredningen genom att ringa barnkliniken och förklara läget. Hon sa även att jag kunde ringa dit själv och förklara läget och hoppas på att det gör någon skillnad. Att man ska behöva kämpa så dant för att ens barn ska få rätt mat och må bra.
 
Nu inväntar vi fortsatt utredning på barnkliniken för att se om hon har mjölkproteinallergi. Hur lång tid det tar har jag ingen aning om men hoppas det inte tar så långt tid. Pratade även med BVC idag om att introducera gröt och hoppas att hon kommer gilla det.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0