Öppna förskolan


Idag har vi gjort första besöket på öppna förskolan. Jag har länge haft det i tankarna men har inte tagit tag i saken av olika anledningar.  Idag hände det äntligen! Vi blev tillfrågade av en annan mamma om vi ville följa med till öppna förskolan. Kände mig lite osäker men beslutade mig för att ge det en chans. Det är bra både för mig och Nora. Hon träffar andra barn och jag andra mammor. Perfekt kombo!

Vad är öppna förskolan? Det är en plats där du och ditt barn träffar andra barn och göräldrar. Barnen har någon att leka med och du som förälder har kunnig personal samt andra föräldrar art dela erfarenheter eller ge/få tips. Låter det inte helt perfekt?

Mitt första intryck av Fenix öppna förskola var trevlig personal. När personalen upptäckte att jag var ny hälsade de mig och Nora välkomna. Undrade jag över något var det bara att säga till. För övrigt var första besöket bra men både jag och Nora var lite obekväma i den nya miljön. Det blir nog bättre ju fler gånger vi går. 
Nora började med att kolla in allt. Att träffa många barn samtidigt är inget hon är van vid. Nya saker kan alltid vara läskiga i början. Tror både jag och Nora kommer vänja oss med tiden. Det som är extra bra är att det har olika aktiviteter för de små. Idag var det barnsång som stod på schemat.

Finns även föräldragrupper att gå med i. Det görs genom att prata med sin bvc-sköterska. Under förra bvc besöket fick jag reda på att det börjar en ny grupp nästa vecka. Har ännu inte bestämt om jag vill gå med i gruppen. Vi får se hur det blir.

Det har varit en givande dag. Däremot har lillan varit extra gnällig sedan vi kom hem från öppna förskolan. Perfekt när jag varit trött och bara velat vila. Men det är väl så det är att vara förälder. Mycket intryck eller tänder på gång? Tycker hon stoppar allt i munnen nu, så ska bli spännande och se om det kommer upp några tänder snart.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0