Noras allergiutredning gav resultat

 
Tidigt i morse ringde jag barnkliniken som har hand om allergiutredningar för barn och ungdomar (dit vi fått remiss). Som på de flesta stora arbetsplatserna fick jag lämna personnummer och telefonnummer så ringer de upp. 

Vid halv 10 tiden ringer de äntligen! Jag berättar då läget: Min dotter har fått en remiss till er och undrar om hon fått någon tid? Sköterskan kollar i sin dator och konstaterar att den tidigaste tiden jag kan få är 2/3. Mina tankar bara far runt i huvudet. Är det verkligen meningen att vi ska behöva vänta så länge? 
Jag frågar då om det finns någon möjlighet att få hennes ersättning på recept under tiden. Får då som svar att tyvärr brukar inte läkaren vara så sugen på det. Läkaren vill ha en färdig utredning innan recept. Efter en liten stund dyker det plötsligt upp en ledig tid samma dag. Jag blev överlycklig att äntligen få det överstökat. Tankarna for runt i huvudet påvägebn till sjukhuset... tänk om testet inte visar något? Ska vi behöva kämpa igen för att hon ska få rätt mat och slippa magont? 
 
Klockan 14.30 var det äntligen dags för allergitest. Nora gjorde pricktest på båda armarna. Vid ett pricktest stoppas de misstänkta ämnena på huden och förs in i yttersta hudlagret. Om huden blir röd och svullen finns det allergikroppar. Vi fick svar inom 15 minuter och hon har allergi mot mjölkprotein och ägg (växer bort). Läkaren kollade även på lillans utslag. Läkaren sa att jag skulle smörja med hydrokortison och miniderm.
 
När läkaren konstaterade att Nora har allergi fick vi äntligen hennes ersättning på recept. Som vi väntat på så länge. Så skönt att äntligen få det konstaterat. Nytt pricktest kommer ske innan sommaren.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0