Hemskickad igen


Hej på er! Så var det måndag igen och ny vecka. Det är sjukt vad fort tiden går snart är det jul och Noras andra jul. 

I morse vaknade jag av en gråtande dotter. Något so sällan brukar ske. När jag kommer in till henne ser jag att hon har kräks i sängen. Ringer då till sambon och kollar om vi ska låta henne vara hemma då hon kräkts. Men eftersom vi hört henne hosta misstänker vi att det hänger ihop med hostan.
Jag gör henne klar och vi beger oss mot förskolan. På väg mot förskolan ser hon sliten ut. Jag tänker att det kan bero på att hon fått gå upp tidigt som hon inte gjort på en vecka. Eller kunde hon vara sliten från gårdagen då hon inte sov mycket. Jag lämnar av henne och beger mig mot jobbet. 

Jag hinner inte jobba länge innan sambon ringer och berättar att hon kräkts på förskolan. Jag kunde tyvärr inte komma ifrån jobbet så sambon fick hämta Nora. Hade hoppats på att hon var frisk då vi inte märkt något under helgen. Det var bara att fortsätta vara hemma med henne. 

I och med att det är andra veckan Nora är sjuk behövde vi uppsöka läkare. Som var lättare sagt än gjort. Det här med telefontider är ju helt hopplöst. Redan efter 20 minuter är kön full för dagen. Vi fick alltså inte tag i någon. Istället gick sambon dit och väntade och fick prata med en sköterska. Sköterskan kollade på dottern men ville rådfråga en läkare och skulle återkomma. 

Efter någon timme ringde de tillbaka. Vi hade fått en tid hos läkaren kl. 14 samma dag. Det kändes skönt att äntligen reda ut varför dottern var dålig. 

På vårdcentralen 
Medan vi satt och väntade på vår tur funderade jag över varför Nora mådde dåligt. Mina tankar var inne lite på allergi. Men samtidigt fanns det inte mycket som kunde bekräfta det.
 
När vi kommit in till läkaren ställde han en massa frågor som kunde hjälpa utredningen. Dessutom undersökte han öron, hals och lyssna på andningen och hjärtat. Han kunde inte hitta något som var avvikande. För att vara säker blev vi skickade på att ta blodprov.

Stolt mamma och duktig dotter
Vi fick sitta och vänta ytligare ett par minuter innan vi fick gå in och ta blodprovet. Det kändes som de längsta minuterna någonsin. Efter 5-10 minuter fick vi äntligen komma in. Som alltid var Nora jätteduktig när de tog stick i fingret. Inget ljud utan satt bara där utan att bråka. Det största problemet enligt henne var plåstret som sattes på efteråt. Tror hon är lite lik sin far som tycker likadant. 

Läkaren bedömning
Blodprover visade inget avvikande och läkaren misstänkte att det "bara" var maginfluensa. Vi skulle avvakta veckan ut och hoppas att det skulle bli bra. Om det blev värre eller inte gett med sig innan veckans slut skulle vi återkomma. Skönt att det "bara" var maginfluensa och inget annat. 

Vi fick även läkarintyg så vi kunde vara hemma med henne veckan ut om det skulle behövas. Läkarintyg behövs från den 8e dagen barnet är sjukt. Så nu håller vi tummarna för att hon återhämtar sig under veckan. Hon kommer få vila mycket och det göra det hon orkar.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0