Vikinga silver av Catharina Ingelman-Sundberg

Handling från Adlibris

"Vikingasilver är den andra delen i Cataharina Ingelman-Sundbergs trilogi om vikingatidens Birka.

Erik Bärnstenshandlare har lämnat Birka och gått i viking. Han befinner sig i Frankerriket, och resan i västerled kantas av äventyr och strapatser.

Hemma i Birka driver Estrid ett nyöppnat värdshus. I den blomstrande vikingastaden bjuds allt från silver och pälsverk till skimrande glas och trälar ut på marknadsplatsen. Hit kommer handelsmännen från fjärran länder och i mötet med en främling uppstår en stor passion.

Den hårdföre biskop Gautbert predikar om Guds straff och helvetet och hävdar att kvinnan ska underkasta sig mannen. Striden mellan kristna och hedningar hårdnar och maktkampen kommer i högsta grad att påverka både Erik och Estrid…"


Egna tankar:

Det var ett tag sedan jag läste ut boken. Har haft lite svårt att tag i boken trots att den legat hemma sedan Nora föddes. När jag väl kom in i boken var den precis som bra som första delen. Redan de första sidorna får vi följa med huvudpersonerna som är med om en massa spännande äventyr. För er som gillar historia tycker jag absolut att ni ska läsa den här bokserien. 

Jag tycker det är intressant att läsa om krigen mellan astron och kristendomen i Birka. Författaren lyfter fram vilka uppgifter kvinnan och mannen hade. Här var kvinnan stark och självständig och styrde för det mesta när mannen var iväg på haven. Vi får även läsa om de stora äventyren som männen gör. Som ofta slutar i blodbad och död.
 
Betyg:

5/5Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0