Fartfylld dag


Gokväll!

Idag kom lillan och jag äntligen iväg till öppna förskolan. Vi har varit ett uppehåll sedan i måndags. Jag har känt energilös och inte känt mig peppad på att gå dit. Idag tog jag mig i kragen och gav mig iväg för lillans skull. Jag är en hemma människa och tycker om att vara hemma. Men trots det så tror jag att både jag och Nora mådde bra av lite miljöbyte och lite socialt.

Vi var på öppna förskolan när de öppnade. Då jag alltid varit där vid den tiden och det hst blivit lite av en rutin att gå dit när de öppnar. När vi kom dit var det lugnt till en början. Inom kort vällde det in både barn och föräldrar. Hade aldrig trott att det skulle vara så mycket barn och vuxna idag. Nora hade lagom hunnit fått i sig sitt mellanmål så var det fullfart på golvet med de andra barnen. Lillan gillade att det var mycket människor och ville hälsa och vara med där det gick. Bäst var nog ändå där lillan kunde slänga sig på en madrass och klättra på lite kuddar. Den lilla damen är inne i en period då hon ska klättra mycket överallt där det går. Med andra ord går det perfekt för ett busfrö som Nora.


Jag börjar känna mig mer bekväm på öppna förskolan samt lite mer bekant med de andra föräldrarna som är där. Det tycker jag är en stor lättnad då det tar ett tag innan jag känner mig bekväm med nya saker. Det finns faktiskt en mamma som ska ha sin son på samma förskola som Nora. Perfekt då känner de någon även att de inte börjar samtidigt.

I vanliga fall brukar det vara sångstund vid 10.30, idag var det en liten förändring. Istället för sångstunden var det dockteater. Enligt personalen brukar det uppskattas av barnen. Jag och Nora brukar ge oss iväg vid halv 11 då hon ska hem för att äta och sova. 

Lillan var väldigt trött efter dagens bus på öppna förskolan. När Nora fått mat i magen somnade hon äntligen och jag kunde själv vila lite. Det var välbehövligt även för mig som haft en klängig unge.

Mamma och Noris har haft en fartfylld dag idag. Efter att pappan kommit hem var det lite bus med honom innan Noras farmor och faster bytte av varandra. Lillan älskar människor men idag var hon lite smågrinig när faster var på besök. 

Innan läggdags hann vi även med ett videosamtal med Noras mormor. Men det var lättare sagt än gjort då hon inte ville vara still. När hon väl lugnat ner sig var hon trött och grinig istället.

Vid halv 7 tiden var det dags för lillan att sova. Trodde mamma och pappa! Nora hade en annan åsikt. Hon ville inte sova. Det tog en bra stund innan den lilla damen somnade. Klockan var säkert 20.00 innan hon somnade. Vilket är ganska sent för henne då hon somnar mellan 18-19.

Klockan är 21.30 och jag kan äntligen försöka sova. Det var lättare sagt än gjort. Jag höll på att bli galen på att det var varmt. Det slutade med att jag fick ta ur täcket och enbart använda påslakanet. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0