efterlängtad post


För några veckor sedan la jag in en beställning på två böcker hos Adlibris. Böckerna jag beställde var Tiggaren av Sofie Sarebrant samt sagor, sägner och skrock från Gästrikland av Jan Sterner. 

Jag är van vid att Adlibris brukar vara snabba med att leverera sina beställningar. Så blev det inte den här gången. Efter några dagar fick jag ett mail där de stod att ena boken hade blivit försenad från förlaget. Men de skulle skicka boken så snart snart det gick. Däremot skickade dem ena boken tidigare så jag fick ena i alla fall. 

De skickade ett mail om att jag kunde hämta ut ena boken och att jag slapp betala frakt för båda. under förra veckan kunde jag äntligen hämta ut böckerna. 

Lite om böckerna 
Tiggaren 
"Det är en skrämmande aktuell och spännande roman om maktövergrepp på samhällets mest utsatta.  Flera tiggare dödas i Stockholm. Men det som vid första anblicken verkar vara en psykopatisk seriemördare, visar sig snart vara del av en kallt beräknad plan på strukturell nivå. Oavsett om Tiggaren läses som en fristående deckare eller en fortsättning på Avdelning 73 och Visning pågår kommer läsaren att få ta del av Emma Skölds starka och rättmätiga hämnd."

Sagor, sägner och skrock från Gästriklan
"I boken får du veta mera om alla de väsen som fanns, eller kanske fortfarande finns, i Gästrikland. Här samsades jätteormar, drakar, troll, vittror, skogs- och gruvfruar, sjörå och tomtar med förvandlade människor som varulvar, maror och gengångare. Trollkarlar och häxor samt "kloka gubbar och gummor" var andra märkliga existenser i landskapet.

I boken ryms folkliga berättelser och skrönor från hela Gästrikland. Boken bygger på författarens egna uppteckningar ute i bygderna, arkivmaterial från Språk- och folkminnesarkivet i Uppsala, Nordiska Museet, stadsarkivet i Gävle, hembygdsföreningarnas årsböcker och många andra källor.

Boken ger en mångsidig bild av folktrons fascinerande värld. Flera kända konstnärer från Gästrikland och Hälsingland har fått illustrera de fantasieggande berättelserna."Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0