sex-månaders bebis

Här ovanför kan ni se Nora när hon är 1-6 månader. Vilken resa hon gjort! En viktuppgång på 4,2 kg och vuxit 21,5 cm på sex månader. Det vore inte konstigt om hon skulle haft växtvärk under den här tiden så som hon har vuxit.
 
För 6 månader sedan kom vår älskade Nora till världen. Helt otroligt att det redan gått 6 månader sedan vårt mirakel kom till världen. För det mesta är hon en väldigt glad och pratglad tjej, men kan ha ett himla humör och vara envis. Kan misstänka att det blir en toppen unge under trotsåldern och tonåren.
 
Vad vi roar oss med under dagarna
 
Vi börjar dagen vid 6-7 och äter frukost. Det serveras välling, vilket även är smidigast då det inte är lika kladdigt som gröt. Tanken är dock att gå över till gröt direkt när vi vaknar. Därefter är det lektid/mysstund med mamma till nästa måltid. Ligger hon och myser hos mamma kan det hända att hon sover en stund.
 
Klockan 10 är det dags för mat igen. Det här gången lite kladdigare måltid nämligen specialgröt på grund av Noras allergi. Hon verkar som tur var mycket nöjd med gröten vilket är huvudsaken. Det är inte bara munnen som får gröt utan hela ungen (även näsan) är ner kletad av gröt efter måltiden. Men det är bara att tvätta av ungen vilket är lättare sagt än gjort. Efter gröten brukar hon somna en stund och ibland ger vi oss iväg ut en stund. Jag brukar låta henne styra när hon ska sova, inte alltid det enklaste. Behöver få in mer rutiner för när hon ska sova på dagen. Oftast sover hon små stunder vilket gör det svårare då hon behöver sova flera gånger under dagen.
 
Vid 13 tiden är det dags för lunch. Jag brukar variera mellan olika barnmatsburkar. Mest för att hon ska få prova på olika smaker så hon kan vänja sig. Tycker det har fungerat jättebra att vänja henne vid nya smaker. I början är det alltid lite lustigt men snart vänjer hon sig och äter med god aptit. Därefter börjar mamma bli pigg och vi kan hitta på mer saker. Nästa måltid är vid 16 tiden då jag ger henne ersättning som vi har kvar. Tanken är att gå över till något annat när ersättningen är slut. Sista måltiden är svår att få till då hon somnar tidigt och blir trött väldigt fort. Försöker mata henne vid 18 tiden. Därefter lite lek om hon inte somnar under matningen. Annars försöker jag lägga henne senast 19.
 
Utveckling: Siter nästan helt själv men lite vingligt fortfarande. Börjat dra av sig sina strumpor och lärt känna sina sina fötter. Har upptäckt att hon kan suga på tummen istället för nappen. Hon använder båda men föredrar tummen framför nappen. Börjar vara mer okej att ligga på magen och visar tendenser till att vilja röra sig frammåt. Det dröjer nog ett tag till än är det ganska kämpigt att ligga på magen. Jollrar en massa och prövar rösten så det donar i hela lägenheten.
 
Vakenhet: Hon är väldigt morgonpigg och tycker om att ligga och prata i spjälsängen. Oftast skriker hon inte utan ligger mest och pratar.  Oftast ganska pigg större delen av dagen. Däremot runt 17-18 tiden förändras då detta. Hon blir jättegrining och trött på en gång och då är det nästan omöjligt att få i henne något kvällsmål. 
 
Sömn: Hon har haft en kort period då hon sov sämre och vakna om nätterna. För tillfället verkar den perioden vara över. Perioden då hon tappade nappen är vi glada att slippa. Hon kastade ut den stup i kvarten. Himla busunge! Dessutom använder hon mest tummen som oftast åker ur munnen när hon somnat.
 
Livet som mamma: Det käns skönt att ha blivit mer bekväm med mammarollen än när Nora föddes. Då hade jag lite panik. Men med tiden så växer man in i det mesta och lär sig det.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0