Hemmagjord hallonkräm


Idag har jag gjort hallonkräm. Hallonkrämen kommer jag ha som mellanmål tillsammans med gröt. Kommer göra krämer på andra bär som jag hoppas ska falla damen i smaken. Receptet jag använde mig av hittade jag i en av böckerna jag fått från bvc. 

Här länge funderat på vad jag ska ge som mellanmål och kom över ett recept på kräm som jag ville prova. Anledningen till att jag ville göra egen är för att det är mindre socker när man gör den själv än köpt kräm.

Från början hade jag tänkt göra jordgubbskräm. Den blev gjord men när jag skulle visa sambon råkade dottern sparka till burken med krämen och krämen hamnade på golvet. Så det blev ingen kräm den dagen. Idag gjorde jag mer som slutade bättre än så länge *peppar peppar*.

Recept (hämtat från barnmat - råd och recept)

1-3 portioner
1 dl bär djupfrysta eller färska
2 tsk potatismjöl 
2 dl vatten
2 tsk socker

Gör så här:
  1. Tina bären om de är djupfrysta.
  2. Koka upp en del av vattnet (resten används till potatismjölet)
  3. Blanda redningen och tillsätt alla ingredienser när vattnet kokar. Låt det sedan svalna.
Jag blev supernöjd med resultatet och även Nora gillade det tillsamman med gröt. Skulle rekommendera andra art göra receptet.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0