Gruppinformation hos tandläkaren

 
Idag var vi på första besöket hos folktandvården. Vi kom dit i god tid innan utsatt tid, egentligen lite väl god tid (cirka 20 min). Väl hos tandläkaren fick vi sitta och vänta en stund innan vi fick komma in. Medan vi satt i väntrummet funderade jag på vad jag hade att förvänta mig av besöket. Då Nora är första barnet och jag aldrig tidigare varit på en sådan information visste jag inte hur det skulle gå till. Skulle vi bli uppropade eller kunde det vara gruppinformation. Minns jag rätt stod det inte så mycket information på pappret jag fick hemskickat. Utan mer tid och plats.
 
5 minuter efter utsatt kom det ut en kvinna som sa "finns det några 6-månaders bebisar här?". Det var gruppinformation. Vi var tre stycken mammor och bebisar som följde med tandläkaren in i ett grupprum. Vi blev 4 stycken det kom en eftersläntare som också skulle vara med. Tandläkaren gick igenom vad som var viktigt att tänka på när tänderna började dyka upp i bebisarnas käkar.
 
I och med att din bebis mjölktänder ska hålla till sex-års åldern är det viktigt att ta hand om tänderna. Därför är det viktigt att börja borsta tänderna redan när de börjar sticka fram. För att få in rutiner för barnet så de lär sig att de ska borsta tänderna. Första tandborsten ska vara mjuk och du ska välja en mild tandkräm som innehåller flour. Att borsta barnets tänder kan vara en utmaning men ett tips är att lägga barnet ner. Om barnet ligger ner är det lättare att se i barnets mun.
Barnet ska äta regelbundet (2 huvudmål och 2-3 mellanmål). Vänj inte barnet vid socker och om barnet är törstig ge vatten. Bosta tänderna morgon och kväll.
 
Hur har det gått med Noras tänder?
 
När jag skriver om tänder tänkte jag berätta hur det går för Noras tänder. Än så länge har vi inte sett några tänder men det syns att de är på gång i underkäken. Så väntar med spänning på att de ska dyka upp!
 
Nästa kallelsen till tandläkaren är när Nora är 18 månader. Då hon borde fått några tänder!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0