Dags att välja förskola

 
Nora har redan hunnit bli sex månader och jag har placerat henne i kö hos de förskolorna jag tror blir bra. I efterhand borde jag kollat upp förskolorna tidigare för att veta så mycket som möjligt om förskolorna. Som tur var finns en mammagrupp på Facebook där jag fick hjälp. De förskolorna jag funderade på skulle vara bra.
 
Vad gäller för att ställa sig i kö för förskoleplats?
 
I min komun fungerar det så att det inte går att göra en ansökan innan barnet är sex månader. Valet går att göra online via e-legitmation. Där kan ni söka efter olika förskolor och sedan välja max tre stycken ni vill stå i kö på. Du kommer även att få rangordna förskolorna där du helst vill ha ditt barn. Även att du en förskola som förstahandsval innebär det inte att du får en plats där. 
 
Tips till andra som ska söka förskoleplats
 
Jag skule råda andra till att börja titta tidigt på förskolor. Då får du tid att samla så mycket info som möjligt. Det skadar inte att göra ett besök på förskolan du är intresserad av. Men tänk på att den första känslan kanske inte alltid stämmer. Fundera över vad du anser är viktigt för just ditt barn. Glöm inte att fråga vänner/bekanta eller andra som har barn. Det är alltid bra att fråga de som har haft barn som har gått på just den förskolan du funderar på. De har hunnit få en bild av vad de tycker om förskolan när de har/haft sitt barn på förskolan.
 
Håller tummarna för att vi får svar snart. Har hört att det kan ta tid för vissa, och en del går det jättefort för. I och med att jag har fått uppfattningen av att vårt första handsval ska vara bra, hoppas jag att vi får en plats där.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0